© Aksaray Portal 2021

Kurban Satış Ve Kesim Yerleri Belli Oldu

Aksaray Belediyesi, Kurban Bayramı yaklaşırken kurban satışının yapılacağı ve kesim yapılacak yerlerin listesini yayınladı. Belirlenen kurban kesimi alanlarının dışında yer alan alanlarda kesim yapanlar hakkında yaptırım uygulanacak.

 Aksaray Belediyesi, vatandaşların daha iyi ve sağlıklı koşullarda kurban kesimi yapması için gerekli önlemleri aldı. Belediye tarafından 12 farklı nokta kurban kesim alanı olarak belirlendi. Aksaray Belediyesi ekipleri, kurban satış noktası olarak belirlenen canlı hayvan pazarının dışında izinsiz ve sağlıksız bir şekilde satış yapan vatandaşlara yasal işlem uygulayacak.

Belediye Ekipleri, Gerekli Tedbirleri Aldı

Kurban satış noktasında kurbanlık hayvanların belge ve sağlık kontrolleri, oluşturulan kurban komisyonunda görevli veteriner hekimler tarafından kontrol edilecek. Ayrıca kurban satış ve kesim noktalarında yaşanacak olumsuzlukları önlemek için belediye ekiplerince bir dizi tedbirler alındı.

Aksaray Belediyesi, vatandaşların kurban kesimini daha iyi ve sağlıklı koşullarda yapması için kurban kesim noktalarına caraskal kuracak. Temizlik ekipleri, bayram boyunca bu alanlarda atıkları sık sık temizleyecek.

Kurban Kesim Alanları Belirlendi

Aratol –Bahçeli Mahallesi -Aksaray Ticaret Borsası yanı Modern Hayvan Pazarı, kurban satış yeri olarak belirlenirken, kurban kesim alanları da belli oldu. Fatih Mahallesi Pazar Pazarı Alanı, Büyük bölcek Mahallesi Tatar Sok. Cumartesi Pazar Alanı, Kurtuluş Mahallesi Çarşamba Pazar alanı, Coğlaki Mahallesi Pazartesi Pazar Alanı (Saatçioğlu Cami karşısı), Şifahane Mahallesi Cuma Pazar Alanı (Fatma Mithat Gürsoy Okulu Yanı), Selçuklu Mahallesi 5500 sok.ve Hacılar Harmanı Mah. Perşembe Pazar Alanı, Cumhuriyet Mahallesi Pazar Yeri, Kılıçaslan Mah. Salı Pazarı, Yavuz Sultan Selim Mah. Çarşamba Pazarı, Aratol Bahçeli Mahallesi Aksaray Ticaret Borsası Mezbahanesi, Koçaşlar Entegre Et Tesisleri (Ankara Yolu Üzeri) ve Saray Entegre Et Tesisleri (Ankara Yolu Üzeri) kurban kesimi için izin verilen alanlar oldu.  Belediye tarafından belirlenen kurban kesim yerleri dışında, park, cadde, sokak, meydan, yol gibi kamuya açık yerlerde kurban kesimi gerçekleştirenler hakkında cezai işlem uygulanacak. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER