© Aksaray Portal 2021

Kredi Kartı Taksit Sayısında Yeni Dönem Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığı '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı', Resmi Gazete'de yayınlandı. Karara göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekimde taksit sayısında ek önlem alınacak.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı'nda, "Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli '2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasına karar verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

Uygulanacak programa göre, kredi kartı ile alışverişe ve nakit çekime ilave önlem gelecek. Kira ve konut fiyatlarına bakılarak konut arzına hız kazandırılacak. Depremin konut stokundaki etkisini telafi edebilmek amacıyla sosyal konut projeleri hazırlanacak. Öte yandan konut ve iş yeri kiralarıyla ikinci el araç satışları için dijital kayıt sistemi devreye sokulacak. 25 yaş altındaki üniversite öğrencilerinin Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil edilmesi için teşvikler yapılacak.

 

Yıl Sonu Enflasyon Tahmini

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ve gelecek yılı kapsayan programda, ekonomik hedeflere de yer verildi. Tahminlere göre bu yıl Türkiye yüzde 4,4 oranında büyüme sağlayacak. 2024 yılında ise bu büyüme yüzde 4 olacak. Enflasyon için tahminler yıl sonunda yüzde 65 olacağı yönündeyken, gelecek sene yıl sonunda ise yüzde 33 olacağı öngörülüyor. Cari işlemler açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının 2024'te yüzde 3,1 olacağı tahmin ediliyor.

Yayınlanan programa göre, işsizlik oranı 2023 sonunda yüzde 10,1 olarak öngörülürken, gelecek yıl ise yüzde 10,3 olarak öngörülüyor. İhracatta ise 2023 yıl sonunda 255 milyar dolardan söz edilirken, 2024 için 267 milyar dolardan söz ediliyor. İthalatın ise yıl sonunda 367 milyar dolar olması, 2024'te 372,8 milyar dolar olması bekleniyor. Haber : Sedef Nazlı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER