© Aksaray Portal 2021

Koçak: “Ahırları Boşaltmak İstemiyoruz, Üretmek İstiyoruz”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, 2024 yılında çiftçinin yüzünün gülmediğini ifade etti.

 Başkan Koçak, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunarak, 2024 yılının çiftçi için zorlu geçtiğini söyledi.  Gerek küresel ısınmanın etkileri gerekse de girdi maliyetlerine karşı arpa buğday taban alım fiyatlarının düşük olması sebebiyle çiftçinin zorluk yaşadığını söyleyen Ziraat Odası Başkanı Koçak, üreticinin üretime devam edebilmesi için desteğin şart olduğunu vurguladı. 

“Ahırları Boşaltmak İstemiyoruz, Üretime Devam Etmek İstiyoruz”

Fiyatların güncellenmesini talep ettiklerini ama karşılık gelmediğini söyleyen Başkan Koçak, “Kar yağışı olmadı. Hastalık zararlı çoğaldı, verimler azaldı. Buğday ve arpa da beklediğimiz zam gelmedi. Fiyatlar güncellensin istedik o da olmadı. Ahırları boşaltmak istemiyoruz. Süt üretimi düşük, market ve yem fiyatlarında düşme yok. Bunlara rağmen ürettiğimiz sütün fiyatı düşüyor. Sanayicimiz oturup düşünmeli, kazan kazan olmalı.

Yaz mevsimi, çiğ süt üretiminin düştüğü, süt ve süt ürünleri tüketiminin ise arttığı aylar olmasına rağmen sütte fiyat düşmesi başta olmak üzere alımında sorunlar var. Devlet büyüklerimizden acil çözüm bekliyoruz, ahırları boşaltmak istemiyoruz. Üretime devam etmek istiyoruz!” ifadelerine yer verdi. Haber: Sedef Altınkaya

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER