© Aksaray Portal 2021

“Kaz Çiftliği Büyük Başarılara İmza Atacak”

3 binin üzerinde kazın yetiştiği Aksaray Kaz Çiftliği’ni ziyaret eden İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir, “İşletmemizin büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz” dedi. 

 Tarım ve hayvancılık başkenti olan ve kaz üretiminde ülkenin üçüncü büyük işletmesi olan Aksaray Kaz Çiftliği’nde 3 binin üzerinde kaz yetişiyor.  İl Tarım ve Orman Müdürü Nejdet Demir de işletmeye ziyaret gerçekleştirerek, çiftlik hakkında bilgi aldı. 

“İşletmemizin Daha Büyük Başarılara İmza Atacağına İnanıyoruz”

İl Müdürü Demir, “3 binin üzerinde yetişkin kaz sayısıyla ülkemizin ilk üç işletmesinden biri olan Aksaray Kaz Çiftliği’ni ziyaret ettik. Yavru ve yetişkin olarak ülkemizin her yerine kaz gönderen işletmemizin önümüzdeki yıllarda daha büyük başarılara imza atacağına inanıyoruz. Tarımın kalbinin attığı yer Aksaray’dır” dedi.

“Bu Sene de Yavruları Büyütüp, Türkiye’nin Dört Bir Yanına Göndereceğiz”

İşletme sahibi ise çiftlik hakkında bilgiler vererek, “Çiftliğimizde yaklaşık 3 binin üzerinde kaz bulunuyor. Diğer hayvanlarda nasıl ırklar oluyorsa kazda da ırklar oluyor. Kazlarda 1 ay kuluçka dönemi oluyor. Daha sonra 6 ay gibi zaman dilimi sonrası kesime uygun hale geliyor. Kazların bakımını diğer hayvanlara göre daha kolay ve dikkat edilmesi gerekli. Bu sene de dönem içi aldığımız yavruları büyütüp, Türkiye’nin dört bir yanına göndereceğiz.” şeklinde konuştu. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER