© Aksaray Portal 2021

Kaşlı: "Aksaray, Ahiliğin Yaşatılmasında Mihenk Taşı Olmuştur"

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Ahiler Günü'nün önemine vurgu yapan açıklamada bulunarak, "Anadolu’nun vatanlaşmasında ahiliğin payı çok büyüktür

Aksaray, Ahilerin buluşma noktalarından biri olmuş, bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlamıştır adeta bir mihenk taşı olmuştur" dedi.

Milletvekili Kaşlı, Ahiler Günü'ne ilişkin açıklamalarda bulunarak, Ahilik kültürünün Anadolu'nun vatan olmasında büyük paya sahip olduğunu ifade ederek, Aksaray'ın da Ahilik kültürü için buluşma noktalarından biri olduğunu belirtti.

 

"Ahilik, Milli Bir Değerdir"

MHP Milletvekili Kaşlı, "Bugün, Türk milletinin tarihinde kökleri derinlere uzanan, milli birlik ve dayanışmanın sembolü olan Ahiler Günü'nü bir kez daha coşkuyla kutluyoruz. Ahilik, sadece Türk kültürünün bir parçası değil, aynı zamanda milli bir değerdir. Doğrulukla dürüstlükle adeta iç içe geçmiş Ahilik, Türk milletinin birlik ve beraberlik anlayışını temsil eden köklü bir kurumdur. Ahiler, Anadolu'nun fethedildiği dönemden itibaren esnaf ve zanaatkârlar arasında dürüstlük, adalet ve dayanışma ilkesini benimsemişlerdir. Bu değerler, sadece iş dünyasında değil, aynı zamanda toplumsal hayatımızın her alanında da hayati öneme sahiptir" dedi.

 

"Anadolu’nun Vatanlaşmasında Ahiliğin Payı Çok Büyüktür"

İş ahlakının Ahilik geleneğinin en temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Vekil Kaşlı, "Ahiler, işlerini kalite, dürüstlük ve insan onuruna saygı ilkeleriyle yürütmüşlerdir. İşte bu değerler, günümüz iş dünyasında da geçerliliğini korumaktadır. Ahiler, iş ahlakının ve dürüst ticaretin savunucuları olmuş, bu sayede ekonomik refahın artmasına katkıda bulunmuşlardır. Ahiler Günü, aynı zamanda milli birlik ve beraberliğimizi pekiştiren bir anlam taşır. Ahiler, farklı mesleklerden gelen insanları bir araya getirip ortak değerler etrafında birleştirmişlerdir. Bu birlik ve beraberlik, Türk milletinin gücünü artırmış, bir bütün olarak daha da sağlam bir duruş sergilememize olanak tanımıştır. Anadolu’nun vatanlaşmasında ahiliğin payı çok büyüktür" ifadelerini kullandı.

 

"Aksaray, Ahilerin Buluşma Noktalarından Biri Olmuştur"

Aksaray'ın tarihsel olarak çok büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Vekil Kaşlı, Ahilik geleneğinin Aksaray topraklarında derin izler bıraktığını belirterek, "Aksaray, Ahilerin buluşma noktalarından biri olmuş, bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlamıştır adeta bir mihenk taşı olmuştur. Bugün hala bu mirası yaşatan insanlarımıza vardır ve inanıyorum ki bu küresel dönüşüme rağmen gelecekte de varlığını sürdürecektir. Milli ahlak, milli şuur ve milli kimlik konusunda yeri dolmaz hizmetleri geçen, milli duyguyu kamçılayarak, sosyal ve ekonomik ilişkilere manevi değer aşılayan, dahası huzur ve esenliği vaaz eden Hacı Bektaş Veli Ahiliğin duası, irşat makamıdır. Bugün her esnaf kardeşimiz Ahi Evren’in bize emanetidir" açıklamasını yaptı.

 

"Milli Birlik ve Beraberliğimizi Daha da Güçlendirmek İçin Ahilik Geleneğinden İlham Almalıyız"

Ahiler Günü'nün kutlanmasının amacını da vurgulayan Kaşlı, "Her esnaf kardeşimiz binlerce yıllık Türk tarihinin özü, ruhu, iftihar yüzüdür. Ahiler Günü milletimizin bu ortak değerlerini gelecek nesillere aktarmak, Ahilik iş ahlakını, dürüstlüğünü ve dayanışma gibi değerlerini hafızada tutmak için kutlanır. Ahiler Günü'nü kutlarken bu değerleri hatırlamalı ve geleceğe taşımalıyız.

Aksaraylılar olarak, milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirmek için Ahilik geleneğinden ilham almalıyız. Bu özel günün, milletimize hayırlı olmasını temenni eder, saygı ve sevgilerimi sunarım" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER