© Aksaray Portal 2021

“Kapsayıcı, Şiddete Yaptırım İçeren Bir Öğretmenlik Meslek Kanunu İstiyoruz!”

Eğitim-Bir-Sen Aksaray Şubesi, TBMM’de eğitimcilere yönelik kanun tasarısı gelmesi için basın açıklaması yaparak sloganlar attı. Yapılan açıklamada, “Bugün buraya, yüksek sesle; öğretmenlik meslek kanunu, ayrıştırıcı değil kapsayıcı olmalı, eğitimcileri bölmemeli, haklar yarım kalmamalı” denildi.

 Eğitim-Bir-Sen Şubesi üyeleri, öğretmenler için bir kanun tasarının gündeme getirilmesi için bir araya gelerek basın açıklamasında bulundu. Eğitimcileri mutlu edecek bir kanun tasarının önemli olduğunu belirten üyeler, eğitimcileri ayrıştırmayan ve onları da kapsayan bir tasarının şart olduğuna dikkat çekti.

“Çıkarılan Kanun İhtiyacı Karşılayacak Şekilde Düzenlenmemiş ve İlk Uygulamada Yetersizliği Ortaya Çıkmıştı”

Basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Başkanı Murat Görmez, “Uzun yıllar ihtiyaç haline gelen ve yıllarca talep ettiğimiz Öğretmenlik Meslek Kanunu, nihayet bundan iki yıl önce çıkarılmıştı. Ancak ne yazık ki çıkarılan kanun, bütün uyarılarımıza rağmen ihtiyacı karşılayacak şekilde düzenlenmemiş, daha ilk uygulamasında yetersizliği ortaya çıkmıştı. Kapsamı dar tutulmuş; şube müdürlerini, ilçe Milli Eğitim Müdürlerini, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılarını, bakanlık ve eğitim müfettişlerini, şahsa bağlı eğitim uzmanları ve araştırmacıları kapsam dışı bırakan mevcut kanunun bir kısım maddeleri ise Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti” dedi.

“Dışlayıcı Bakış Açısının Devam Ettirilmeye Çalışıldığını Görmekteyiz”

Yapılan kanunun doğru şekilde düzenlenmesini talep eden ve kapsamının genişletilmesi, şiddete yaptırım içeren, eğitimcileri memnun eden bir tasarı hale gelmesini istediklerini ifade eden Görmez, “Anayasa Mahkemesi’nin kısmî iptal kararı sonrası, Bakanlığın girişimiyle yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu tasarısı hazırlandığını, Cumhurbaşkanlığında son şekli verilen tasarının TBMM’ne sevk edileceğini biliyoruz. Ancak taslağın görüşüldüğü süreçte, çeşitli bahanelerle eğitim çalışanları arasında ayrımcı ve dışlayıcı bakış açısının devam ettirilmeye çalışıldığını görmekteyiz. Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yeniden düzenlenmesi amacıyla Eğitim-Bir-Sen olarak bir kanun taslağı/önerisi hazırlayarak Millî Eğitim Bakanlığı’na, TBMM Başkanlığı’na, Meclis’te grubu bulunan partilerin yöneticilerine sunmuştuk. Söz konusu önerimizde şube müdürü, dengi veya üstü eğitim yönetimi/denetimi kadrolarında bulunanlara da kariyer basamakları sürecinde unvan için başvuruda bulunma hakkı tanınmasını ifade etmiştik. Eğitimcinin hak ve yetkilerini genişleten, ona destek olan bir içerikle Öğretmenlik Meslek Kanunu konusundaki beklenti karşılanmalıdır. Eğitim-Bir-Sen’in bu hususlar temelinde katkı ve destek sunacağını bu vesileyle bir kez daha temin ve teyit ediyoruz. Siyasi iradeyi ve TBMM’yi meslek kanununda beklentileri karşılayan, millî eğitim uzmanı, Bakanlık müfettişi, il millî eğitim müdürü ve yardımcısı, ilçe millî eğitim müdürü, araştırmacı, şube müdürü, eğitim müfettişi, eğitim müfettiş yardımcısı, eğitim uzmanı kadrolarında görev yapanlardan aranan hizmet süresini tamamlayanlara da uzman öğretmenlik/başöğretmenlik unvanına dayalı hakların tanınması konusunda adım atmaya çağırıyoruz" ifadelerine yer verdi. Haber: Sedef Nazlı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER