© Aksaray Portal 2021

Kapalı Semt Pazarları, Vatandaşın Beğenisini Almaya Devam Ediyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer'in şehre modern bir görünüm kazandırmak için hayata geçirdiği Kapalı Pazar alanları, beğeni almaya devam ediyor.

Vatandaşların ve pazar esnafının temiz, nezih ve konforlu ortamlarda iklim şartlarından etkilenmeden alışveriş yapması için şehir genelindeki birçok semt pazarında çalışma yapan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve geldiğinden bu yana 4 farklı semt pazarını modernleştirdi.

İnsan odaklı çalışmaların hayata geçirilmesi için yenilikçi birçok proje ortaya koyan Dinçer, Kapalı Pazar alanları projesine ilk olarak Cumhuriyet ve Yunus Emre Mahallelerinin kesişme noktasına kapalı semt pazarı ve çok amaçlı sosyal tesis yapımı ile başladı. Pazar esnafı ve vatandaşların isteğinin ardından Taşpazar Mahallesi'nde Perşembe Pazarı olarak adlandırılan Pazar alanı Hacılar Harmanı ve Selçuklu Mahallelerinin kesişme noktasında hizmete sunuldu. Başkan Dinçer’in Kurtuluş Mahallesi'nde yaptığı ziyarette mahalle sakinlerinin talebi üzerine Kurtuluş Pazar alanında da çalışma gerçekleştirildi. Uzun yıllar hizmet veren ve kullanışlılığını kaybetmiş olan Kurtuluş Semt Pazarı baştan aşağı yenilerek hizmete sunuldu. Vatandaşların çok fazla istediği pazar alanı olan Cuma Pazarında da çalışma başlatılmıştı ve vatandaşların kullanımına uygun olarak Cuma Kapalı Semt Pazar alanı, 3 bin 300 metrekare kapalı alanda hizmet veriliyor.

 

"Esnaflarımızdan ve Vatandaşlarımızdan Çok Güzel Dönütler Aldık"

Öte yandan pazarın üstüne de GES kurularak belediyenin iyi bir gelir elde etmesi sağlandı. Kapalı pazar alanlarında alışveriş yapan vatandaşlar ve esnaflardan güzel dönütler aldıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dinçer, "Şehrimiz Orta Anadolu’ da en hızlı büyüyen ve gelişen bir şehir olma özelliğine sahiptir. Bizde bu hızlı büyümeye katkı sağlamak için birbirinden farklı ve yenilikçi projeler ortaya koyma çabası içerisinde olduk olmaya devam edeceğiz. Kapalı Semt Pazarları, modern kentler için artık zaruri hale gelmişti. Bizde bunu gerçekleştirdik. İleriye dönük geliştirilebilir bir biçimde olması için planlamalar yaptık. Esnaflarımızdan ve vatandaşlarımızdan çok güzel dönütler aldık. Şehrimizi geliştirmek için yenilikçi projelerin üzerinde çalışmaya devam edeceğiz" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER