© Aksaray Portal 2021

Kamu Başdenetçisi Malkoç: “Kamu Denetçiliği Kurumu Bir Hakkaniyet Kurumu”

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Aksaray Barosuna ziyarette bulundu. Ziyaretle birlikte "Kamu Denetçiliği Kurumu ve Çocuk Hakları" konulu seminer yapıldı.

Aksaray Baro Başkanı Ferit Köse, yapılan etkinliğin açılışında konuşmada bulunurken, Kamu Denetçiliği Kurumu'nun öneminden bahsetti. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç da kurumun öneminden ve çalışma alanlarına değindi.

 

"Kamu Denetçiliği Kurumu Vatandaşların Problemlerinin Çözülmesine Hizmet Etmektedir"

Baro Başkanı Köse, "Hepimizin malum olduğu üzere Kamu Denetçiliği Kurumu ülkemizde yeni bir kurum olarak vatandaşların idare ile olan problemlerinin hızlı bir şekilde çözülmesine hizmet etmektedir. Kamu Denetçiliği Kurumu devlet kurumları arasında dostane çözüm üreten, arabulucu rolünde olan bir kurumdur. İdarenin daha etkin ve hesap verilebilir bir şekilde sorunların kolay ve hızlı çözüme ulaştırılmasında Kamu Denetçiliğinin etkisi göz ardı edilemez. Adaletin önemli bir parçası da savunma görevinde bulunan biz avukatlar ve meslek örgütlerimiz barolardır" dedi.

 

"Kamu Denetçiliği Kurumunun Gelişmesi İçin Elimizden Geleni Yapacağız"

Aksaray Barosu olarak Kamu Denetçiliği Kurumu'nun millet ile devleti kucaklaştırdığı düşüncesini taşıdıklarını söyleyen Başkan Köse, "Kamu Denetçiliği Kurumunun gelişmesi, tanınması için barolar olarak elimizden geleni yapacağımızı buradan ifade etmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle nazik ziyaretleri için Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Sayın Şeref Malkoç ve heyetine ve siz değerli meslektaşlarıma teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" açıklamasını yaptı.

 

"Kamu Denetçiliği Kurumu Bir Hakkaniyet Kurumu"

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç ise yaptığı konuşmada, Aksaray'da Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Belediye Başkanı Evren Dinçer, Adalet Komisyonu Başkanı, 60'a yakın STK ile görüştüklerini ifade ederek, "Kamu Denetçiliği Kurumu olarak gittiğimiz bütün illerde Baro Başkanları ile program yapıyoruz. Kamu Denetçiliği Kurumu bir hakkaniyet kurumu Türkiye'de insan haklarının yerleşmesi, kökleşmesi, gelişmesi için çaba gösteren bir kurumdur. İdarenin eylem ve işlemleriyle tutum ve davranışlarını hukuka, insan haklarına ve hakkaniyete uygun değerlendiren anayasal bir kurumdur" dedi. Program, Volkan Tufan'ın “Kamu Denetçiliği Kurumu ve Çocuk Hakları” konulu sunumu ile sürdürüldü. Etkinliğin sonunda Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Kamu Denetçileri Yahya Akman, Fatma Benli Yalçın, Sadettin Kalkan ve Celile Özlem Tunçak; Baro Başkanı Av. Ferit Köse’yi makamında ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER