© Aksaray Portal 2021

Kadına Şiddete Sıfır Tolerans Eğitimi Verildi 

Aksaray Sosyal Yardımlaşma İl Müdürlüğüne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi tarafından, “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” konulu panel gerçekleştirildi. 

 Ortaköy Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ve Ortaköy Meslek Yüksekokulu iş birliği (ŞÖNİM) personelleri, Müdür Vekili Psikolog Damla Serdengeçti ve Sosyal Çalışmacı Gülşen Akalın tarafından Ortaköy Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” konulu eğitim verildi.

Kadına Yönelik Şiddeti Önlemek İçin Panelde Buluştular

Panelde şiddetle topyekûn mücadeleye yönelik toplumsal farkındalık ve duyarlılığı artırmak üzere eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının sürdürüleceği ifade edildi. Kadına yönelik şiddetle mücadele alanında kanıta dayalı politikaların geliştirilmesine temel oluşturacak ve uluslararası standartlarda istatistik üretilmesine imkan sağlayacak verilerin elde edilmesi amacıyla nüfus temelli saha araştırmaları gerçekleştirileceği belirtilirken, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ve kadın konukevlerinin kapasitesinin güçlendirileceğine dikkat çekildi. Kadına yönelik şiddetle mücadele çalışmalarında sadece kriz odaklı değil aynı zamanda risk analizi ve yönetimi odaklı yaklaşımla şiddet mağduruna erken müdahale edilmesi sağlanarak etkin hizmet sunulacağı belirtilirken, şiddet mağdurunun her aşamada sağlık hizmetlerine erişiminin kolaylaşması için eşgüdümlü çalışmaların gerçekleştirileceği ifade edildi. Düzenlenen panele Ortaköy Kaymakamı Ahmet Karatepe, Ortaköy Belediye Başkanı Ahmet Koyuncu ve kurum amirleri katılım sağladı. Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER