© Aksaray Portal 2021

İYİ Parti Yenikent Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

İYİ Parti Aksaray İl Binasında yapılan basın açıklamasıyla birlikte, İYİ Parti'nin Yenikent Belediye Başkanı adayı açıklandı. Partinin yerel seçimlerdeki Yenikent Belediye Başkanı adayı Ali Okur oldu.

İYİ Parti, seçimlere "hür ve müstakil" anlayışla gireceklerini ifade ederek, 2024 yerel seçimleri öncesinde adaylarını bir bir açıklamaya devam ediyor. İYİ Parti Aksaray İl Teşkilatı da adım adım adaylarını kamuoyuna ilan etmeye başladı.

İYİ Parti Aksaray İl Binasında yapılan basın açıklamasında, partinin Yenikent Belediye Başkanı adayı açıklandı.

 

"İnşallah 1 Nisan'da Yenikent İYİ Olacak, Aksaray'ımız İYİ Olacak"

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Osman Yılmaz, yapılacak olan yerel seçimlerde her ilçe ve beldede kendi adaylarıyla yarışacaklarını ifade ederek, "Bugün de Ali Okur Bey'i Yenikent Belde Belediye Başkan Adayı olarak açıklıyoruz. Ali Başkanıma ve Yenikentli İYİ ve cesur kardeşlerimize ayrıca teşekkür ediyorum. Çıkmış olduğu bu kutlu yolda başarılar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun, inşallah 1 Nisan'da Yenikent İYİ olacak, Aksaray'ımız İYİ olacak” dedi.

İYİ Parti İl Başkanı Sercan Belgemen ise açıklamasına 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü anarak başlarken, "Sayın Misafirler, bugün 24 Kasım Öğretmen Günü. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, şehit öğretmen Aybüke Yalçın ve beni yetiştiren babam Fatih Belgemen olmak üzere, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. İYİ ki varlar. Genel Başkanı öğretmen olan partinin il başkanı olarak şunu söylemeliyim ki, tüm öğretmenlerimizin sorunlarını biliyor ve çözümleri için elimizden gelen gayreti sarf etmeye hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Öğretmenlerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi eşitsizliktir. Nedir bu eşitsizlik? Aynı anda oturup aynı öğrencilerle derslerine girip, ücretli sözleşmeli ve kadro ayrımı yapılıp farklı ücretler alınmasıdır. Bazı öğretmenlerimizin ücretleri asgari ücretin bile altında kalmaktadır. İYİ Parti olarak teklifimiz, Cumhuriyetimizin 100. yılında 100.000 öğretmen ataması yapılmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

"Yenikent'i Çalışkanlığı ve Dürüst Ticaret Ahlakıyla Tanınan Ali Okur Bey'e Teslim Edeceğiz"

Yerel seçimlere ilişkin konuşan Belgemen, "İYİ Parti olarak hür ve müstakil şekilde gireceğimiz mahalli idari seçimlere pazar günü büyük bir coşku ile Yeşilova beldemizin adayını açıklayarak başlamıştık. Göreve geldiğimiz ilk gün dediğimiz gibi, önce yarışı kazanacak adaylar ile seçime girerek kazanan biz olacağız. Aksaray Belediyesi başta olmak üzere 7 ilçe ve toplam 22 belde belediyesine talibiz. Kadrolarımız ve projelerimiz hazırdır. İYİ belediyecilik, örnek belediyecilik ile kazanacağımızdan eminiz. Yenikent'in sorunlarını biliyoruz, çözümler için siz kıymetli hemşehrilerimizden yetki istiyoruz. Partimiz günden güne büyümekte ve üye sayımız her geçen gün artmaktadır. Salonlara sığmakta zorlanmaktayız. Bugün, şehrimizin en verimli tarımın ve hayvancılığın yayıldığı Yenikent kasabımızı, çalışkanlığı ve dürüst ticaret ahlakıyla tanınan Ali Okur Bey'e teslim edeceğiz. Kendisine başarılar diliyor ve 1 Nisan 2024 tarihinden itibaren belediye başkanı olarak görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi.

 

"Elimden Geleni Yapacağıma Söz Veriyorum"

Yenikent Belediye Başkanı adayı Ali Okur ise yaptığı açıklamada, "Bugün startımızı verdik. İnşallah 31 Mart seçimlerine kadar durmak yok. Öncelikle hepinizin duasına muhtacım. İlk önce dua edin, Allah yüzümüzü kara çıkartmasın, sizlere mahcup olmayalım. Bizim derdimiz hizmet. Sizler uygun görürseniz, ben de elimden geleni yapacağıma söz veriyorum" ifadelerine yer verdi.

 

"Siftahı Yeşilova ile Yaptık, Bereketi Yenikent ile Devam Ediyor"

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da açıklamalarda bulunarak, "Siftahı Yeşilova ile yaptık, bereketi Yenikent ile devam ediyor. Diğer partilere ve bizim partimize de örnek olması gereken çok önemli bir iş yaptınız. Toplandınız, 48 kişi kendi aranızda sandığı koydunuz. Bu beldeden bizim adamımız, İYİ Parti'nin adayı, beldemizi yönetecek aday o babayiğit kim olmalı diye bir oylama yaptınız. Oylamanın neticesinde Ali abimizin aday olmasını uygun görüp bu gün partimize müracaata geldiniz" dedi.

 

"Seçimden Sonra Kapı Kapı O Bakanlıktan Diğerine Giderek Hizmet Getirmek İçin Mücadele Vereceğiz"

Aday adayı toplantısı yapmadıklarını direkt olarak adayı ilan ettiklerini söyleyen Yaldır, "Cenab-ı Allah bize nasip edecek 31 Mart günü belde belediye başkanını da sizler seçeceksiniz. Ben tüm samimiyetimle ifade etmek isterim ki, çok mutluyum. İYİ ki Ali Okur bizim adayımız oldu. Namuslu, ahlaklı, ilkeli, başarılı, ticaretinde düzgün, köydeki hiçbir vatandaşın olumsuz laf etmeyeceği, geçmişinde hiçbir leke olmamış ve geldiğimiz noktada kendi beldesini, kendi yöresini temsil etmek için bir risk almış, fedakarlık göstermiş ve bugün bizlerin huzurunda 'ben de varım' dedi. Ben bugün bu ifadelerden büyük mutluluk ve büyük gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum. 31 Mart akşamına kadar bana ihtiyaç duyduğu her noktada bizzat yanında olacağıma burada söz veriyorum. Seçimden sonra Ali Başkan benim yanımda olacak. Ankara'da kapı kapı o bakanlıktan diğerine omuz omuza giderek Yenikent'e hizmet getirmek için en büyük mücadeleyi biz vereceğiz" ifadelerini kullandı.

 

"31 Mart Akşamına Damga Vuracak Siyasi Parti Biz Olacağız"

İktidar partisinden olunduğunda belediyelerin daha fazla hizmet vereceği algısının yanlış olduğunu söyleyen Yaldır, "İktidar partisi 20 yıldır Aksaray'ın birçok beldesini belediyesini yönetti. İktidar partisinden olduğu için o hizmeti koparıp getiren bir başkanı ben tanımadım. Ankara'da bakanlıklarda işler, o partiden bu partiden diye değil, Avrupa fonlarından, iller parası fonlarından, proje ile yürüyor. Doğru proje ve doğru adama dokunulduğu takdirde, o adama partisine bakmadan alınır, gelinir. Kendisine iktidar partisinin belediye başkanlığını tattıracağıma da buradan söz veriyorum. Zannetmeyin ki sadece Yenikent'i alacağız. Biz Yeşilova'yı da, Sultanhanı'nı da alacağız. Eşmekaya, Eskil, Sarıyahşi ve finali Aksaray Belediyesi ile yapacağız. Bu azim, bu kararlılık ve çalışkanlıkla önümüze kimse geçemeyecek. Kadromuz hazır, iyi aday, iyi kadro, iyi proje ile İYİ Parti olarak yola çıkıyoruz. 31 Mart akşamı hem yerelde hem Türkiye'de seçimin kaderini belirleyecek, damga vuracak siyasi parti biz olacağız" açıklamasında bulundu.

 

"Ben 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinden sonra teşekkür ziyareti için bizzat kendi beldemi de ziyaret ettim" diyen Yaldır, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Vatandaşlarımızla oturduk, hal hatır sorduk. O günden sonra da telefon trafiği ile birçok görüşmemiz oldu. Her zaman ulaşabileceğiniz bir vekil olacağıma o gün söz vermiştim, bugün de bu sözümün arkasındayım. Bu noktada başka milletvekilleri bizleri örnek alır, her aldıkları oy bir vebal olarak görür. Bizlere güvendiğiniz için tekrar teşekkür ederim."

Türkiye'nin çok ciddi ekonomik kriz yaşadığını ve iktidarın en çok oy aldığı iki kesime düşmanlık ettiğini söyleyen Yaldır, bu iki kesimden birinin çiftçiler, diğerinin ise emekliler olduğunu söyledi.

 

"Çiftçimizin, Emeklimizin, Vatandaşlarımızın Yanında Durmaya Devam Ediyoruz"

Yaldır, "En düşük emekli maaşı 7500 gibi komik denilebilecek bir rakamla emeklilerimiz öldürmez ama süründürür gibi bir konuma bırakıldı. Tavuk fiyatı, peynir fiyatı, akaryakıt, elektrik bunlara baktığımız zaman vatandaşımız gerçekten zor durumda. Fakat emekliye 5 bin TL ikramiye projesi açıkladı hükümet. Onun da içerisinden 50 proje daha çıktı vay çiftçilerde ÇKS'si olan olmayan diye çiftçiler bölündü. Çalışan emekli çalışmayan diye yine bölündü. Allah'tan reva mı çiftçilerimize yapılan bu zulüm? En düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyinde olması gerekiyor ki bir nebze yukarı çıkarılmalı, bunu kanun teklifi olarak İYİ parti grubu olarak verdik. Bizler çiftçimizin, emeklimizin, vatandaşlarımızın yanında durmaya devam ediyoruz, devam edeceğiz" dedi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER