© Aksaray Portal 2021

İşkur Müdürü, Genç Öğretim Görevlisini Yanmaktan Son Anda Kurtardı

“Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi”nde, Güzelyurt tavası ve testi kebabı hazırlıkları sırasında ocağa düşen ispirto, genç Öğretim Görevlisi Büşra Şen Avcu’yu alevler içinde bıraktı. 

 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi organizasyonuyla gerçekleştirilen ve şehrin dört bir yanından birçok kişinin katıldığı “Gastronomi ve Yöresel Ürünler Sergisi”nde talihsiz bir kaza meydana geldi.

Güzelyurt Tavası ve Testi Kebabı Yapılırken Ortalık Alev Aldı 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve beraberindeki protokol üyelerinin yöresel lezzet stantlarını gezdiği sırada, Güzelyurt yöresine özgü Güzelyurt tavası ve testi kebabı hazırlıkları yapılırken, ispirto dolu şişe ocağın üzerine düşünce ocak alev topuna döndü.

İŞKUR Müdürü Akkuş’un Ceketi Faciayı Önledi

Aksaray Üniversitesi Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Büşra Şen Avcu, bir anda alevlerin içerisinde kaldı. Alevin içinde kalan Avcu, can havliyle yangının büyümemesi için kendisini ocaktan uzaklaştırırken, olayı fark eden İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş üzerindeki ceketi çıkarıp Büşra Şen Avcu'nun üzerine atarak büyük bir facianın önüne geçti. Alevlerin bir anda kendisini sarması ile birlikte ne olduğunu anlayamayan Avcu’nun çığlıklarını duyan protokol üyeleri de genç öğretim görevlisini alevlerden kurtarmak için seferber oldu.  

Yangının büyümesi engellenirken, genç öğretim görevlisi de meydanda bulunan ambulansa götürülerek tedavi altına alındı. Avcu'nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu da alevler içerisinde kalan genç öğretim görevlisinin ambulanstaki tedavisini yakından takip etti. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER