© Aksaray Portal 2021

İnternet Dolandırıcılığında 3 Tutuklama

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri ve Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin uzun soluklu yapmış olduğu titiz çalışma sonucu çökertilen internet dolandırıcı çetesinin, vatandaşı nasıl dolandırdıkları ortaya çıktı.

 İnternet üzerinden piyasa fiyatının altında satılan ürünlere karşı dikkatli olunması için yetkililer uyarı yaparken, IBAN paylaşmanın getireceği riskler konusuna da dikkat çekildi.

Piyasa Fiyatının Altında Satıyorlar, Vatandaşları Ağlarına Düşürüyorlar

İnternet üzerinden mevcutta olan firmaların fotoğraflarını çeken ve paylaşımlar yapan internet dolandırıcıları, ucuz ev, ucuz araba ya da ucuz otomobil yedek parçası başta olmak üzere birçok ürün üzerinden sahte hesaplar oluşturarak paylaşımlar yaptı. Dolandırıcıların ağına düşen vatandaşlar, sosyal medyada internet üzerinden bu şahıslara ulaşarak sipariş veriyor ve internet dolandırıcıları da istenilen ürünlerin ilandan kaldırılması için kapora istiyor. Akabinde vatandaşlar kaporayı gönderdikten sonra bir daha dolandırıcılara ulaşılamıyor. 

IBAN Paylaşımına Karşı Dikkat!

Öte yandan yetkililer özellikle üniversite öğrencilerinin ikinci üçüncü şahıslar üzerinden banka IBAN numaralarını paylaşmamaları gerektiğine dikkat çekti. Masumane gibi görünen IBAN paylaşımlarının da çok büyük sıkıntıları beraberinde getirdiğine dikkat çeken yetkililer, “Senin şu IBAN’ı bana versene, komisyon ödememek için bana para gelecek senin hesabına gelsin, ben senden nakit olarak alırım” gibi söylemlerin sıklaştığını ancak bu yöntemin kara para başta olmak üzere birçok yasadışı soruna yol açabileceğinin altını çizdi. 

Alışverişten Önce Güvenilirliğini Araştırın

İnternette alışveriş yapmadan önce kurumun güvenilirliğinin test edilmesi gerektiğine de dikkat çeken yetkililer, teknoloji ile birlikte internet dolandırıcılığının da geliştiğini, internette satılan ve piyasa değerinin altında olan ihtiyaçlara ve ürünlere temkinli yaklaşılmasının önemine vurgu yaptı.

14 Kişiden 3’ü Tutuklandı

Aksaray’da internet üzerinden dolandırıcılık yaparak vatandaşları mağdur eden 14 kişilik suç şebekesi, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Siber Suçlarla mücadele ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği ve uzun bir takip sonucu yaptığı operasyonla yakalanmış, şahıslardan 11’i çıkarıldığı adliyece adli kontrolle serbest kalırken, 3’ü ise tutuklanarak Aksaray F tipi cezaevine gönderilmişti. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER