© Aksaray Portal 2021

IHLARA VADİSİ CAM TERAS’IN 100 BİNİNCİ ZİYARETÇİSİ, GÜNEY KORE’DEN

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak 4 ay önce açılışı yapılan Ihlara Cam Terası, 100 bininci ziyaretçisini ağırladı. 

 Aksaray Belediyesi tarafından yoğun çalışmalar sonucu yapımı tamamlanan Ihlara Vadisi Cam Teras, binlerce ziyaretçi ağırladı. 4 ayda 100 bin kişinin ziyaret ettiği Ihlara Vadisi Cam Teras, ilgi çekmeye devam ediyor.

Türk Bayrağı ve Hediyeler Verildi

Cam terasa gelen 100 bininci ziyaretçi, kardeş ülke Güney Kore’den Heamin Lim ve ailesi oldu. Heamin Lim, bu durum kendisine bildirildiğinde önce şaşkınlık yaşadı daha sonra mutluluk duydu. Lim ailesine, 100 bininci ziyaretçi olmaları dolayısıyla Aksaray Belediyesi görevlileri tarafından kendilerine Türk Bayrağı ve çeşitli sürpriz hediyeler takdim edildi. Türkiye’ye ve aynı zamanda Aksaray’a ilk kez geldiklerini ifade eden Heamin Lim ve ailesi, Ihlara Vadisi’ne hayran kaldıklarını ve cam terası çok beğendiklerini söylediler.

“Türkiye ile Kardeşlik Bağlarımız Çok Eskiye Dayanıyor”

Güney Kore ve Türkiye’nin dost ve gerçek bir kardeş ülke olduğunu ifade eden Heamin Lim, “Türkiye ile kardeşlik bağlarımız çok eskiye dayanıyor. Savaşta olsun en zor zamanlarımızda bile bizlere destek oldunuz. Biz kardeş ülkeyiz. Ülkemize geri döndüğümüzde arkadaşlarımıza Aksaray’ı ve Ihlara Vadisi’ni ziyaret etmelerini tavsiye edeceğiz” açıklamasında bulundu.

“Güney Kore’den Gelen Misafirlerimizi Ağırlamaktan Büyük Mutluluk Duyuyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de konuya ilişkin açıklamada bulunarak, “Ihlara Cam Terası’nın bu kadar kısa sürede 100 bin ziyaretçiye ulaşması hem şehrimizin doğal güzelliklerine hem de turizm potansiyeline olan ilgiyi gösteriyor. Güney Kore’den gelen misafirlerimizi ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER