© Aksaray Portal 2021

“Her Alanda Engelleri Ortadan Kaldırıyoruz”

Aksaray Belediyesi tarafından geçtiğimiz mart ayında açılan Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli bireylerin hem eğitim hem de sosyal yaşantılarında önemli bir rol oynuyor. 

 Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’daki engelli bireyleri sosyal hayata entegre etmeyi hedefleyen Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Engelleri ortadan kaldırmak için çalıştıklarını ifade eden Başkan Dinçer, sunulan özel eğitim ve atölye çalışmalarıyla engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflediklerine dikkat çekti. 

Engelsiz Yaşam Merkezinde engellilere yönelik olarak haftanın belirli günlerinde takı tasarımından müzik ve resme, spor aktivitelerinden ebru sanatına kadar farklı branşlarda kurs hizmeti sunuluyor. Ayrıca merkezde dini değerler eğitimi ve özel eğitim kursları da veriliyor. 

“Her Engel Grubuna Yönelik Farklı ve Özel Eğitim Çalışmaları Yürütüyoruz”

Başkan Dinçer, “Bu merkezimizde her engel grubuna yönelik farklı ve özel eğitim çalışmaları yürütüyoruz” ifadelerine yer vererek geniş kapsamlı bir hizmet verildiğine dikkat çekti. Merkezde, engelleri bireyler için bireysel ve grup eğitim odalarının yanı sıra, günlük yaşama uyum sağlamayı öğrenebilmeleri için fizik tedavi odaları ve çeşitli atölyeler bulunuyor. Engelli yakınlarının da unutulmadığı merkezde, aileler için kütüphane, kafeterya ve bekleme alanları da yer alıyor. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER