© Aksaray Portal 2021

Havadan Drone Karadan Radar İle Sıkı Denetim

Aksaray'da bulvar ve caddelerin kavşak noktalarındaki kırmızı ışık ihlalleri havadan drone ile karadan ise radar görüntüleme cihazı ile denetleniyor.

 Aksaray İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki trafik yoğunluğu bulunan bulvar ve caddelerde denetimlerine devam ediyor.

Bediüzzaman Bulvarı başta olmak üzere, Atatürk Bulvarı, 50.Cadde ve Selçuk Caddesi üzerinde denetim gerçekleştiren ekipler, ihlallere karşı cezai işlem uyguluyor. 2 saatlik nokta uygulamalarla sık sık konum değiştirerek denetimler sürerken, kırmızı ışık ihlali, emniyet kemeri ihlali ve cep telefonu kullanımını engellemek adına polis ekipleri yollarda göz açtırmıyor.

Kırmızı Işık İhlalleri Drone Kamerasına Yansıdı

Trafik Tescil Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin Bediüzzaman Bulvarı'nda yaptığı denetim sırasında havadan drone denetimi sırasında ihlal yapan sürücüler kameralara takıldı. 50 metrelik yol kavşağında düzenlenen denetimde 1 halk otobüsü ve bir otomobil kırmızı ışıkta geçti. Ekipler, 2 aracın sürücüne de 951 liradan toplam 1.902 lira para cezası uyguladı. Cezai işlemler POLCEP aracılığıyla sürücülere e-devlet üzerinden gönderildi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER