© Aksaray Portal 2021

Gerçekten İstersen Yapabilirsin

<p>&nbsp;Hayatınızı kazanırken, yaptığınız işten keyif almak herkesin hayalidir. G&uuml;nl&uuml;k sıkıntılar arasında kaybolup giderken, kimi zaman motive edecek bir arkadaşa ihtiyacınız olur. İşte bu noktalarda en sık başvurulması gereken aslında kitaplardır. Yolculuğa &ccedil;ıkarken, tatilde dinlenirken ya da işlerin arasında kaybolup nefes almak i&ccedil;in hep motive edecek bir şeyler aranır.</p>

Hayallerinize abartılı ve gerçekleşmesi imkânsız diyenler yerine “Fikrin Şahane! Madem istiyorsun kalk yap” diyecek bir kitap buldum. Fikrin Şahane kitabı, sizi şöyle sırtınızdan hafifçe itecek ve hayalinize doğru bir adım atmanızı sağlayacak. Bazen çevre bazen hayat koşulları bazen de yaşanmışlıkların getirdiği yorgunlukla ruh hali, hayallerin hayal olarak kalacağını hissettirir. Peki, hayaller nasıl gerçekleşecek? Öncelikle neyi yapmayı istiyorsunuz ya da neyin hayalini kuruyorsanız, fikrinize âşık olmalısınız. Aşık olunca sürekli o kişiyi düşündüğünüz gibi hayalinizi düşünmelisiniz. Sonra fikrinizi hayata geçirmek için başkalarında olmayan bir şeye sahip olmak yani artı değer katması önemlidir. Artı değer sizi farklı kılacak, insanları size getirecek şeydir.  Fikrinizle diğerlerinden farklı neler yapıyorsunuz? Farklı olduğunuz yönlerinizi hemen bulamayabilirsiniz, sakın kendinizi yargılamayın. Bunun yerine düşünün, farklı müzikler dinleyin, tatmadığınız lezzetler deneyin, internette dolaşın, bol bol farklı kaynaklar okuyun, hata yapmaktan korkmayın ve mutlaka aklınıza gelenleri yazın. Sizi diğerlerinden farklı kılan özelliklerinizi bulun. Fikrinizi sadeleştirin, insanların kolayca anlayacağı şekle dönüştürün.  Her güzel fikir, hayata geçirilmediği ve duyurulmadığı sürece fikir israfıdır. Hayalinizin gerçekleşmesi için yayılması gerektiğini hatırlayın. Zaman yönetimi bu konuda çok önem taşır. Analiz edin ve eyleme geçin. Zaman planı yaparken şu tiyolar önemli: İlk olarak gününüzü planlayın. Önceliklerinizi belirleyin. İşinize konsantre olun.

Mola verin. İş bölümü yapmayı öğrenin. Yapamayacağınızı düşündüğünüz şeylere hayır demeyi öğrenin. Hayallerinizi gerçekleştirirken sakın hayatı ıskalamayın.

Dünyanın en iyi fikri sizde olabilir ancak kimse bilmezse bir değeri olmaz. Neden sizi seçeceklerini, hangi ihtiyaçlara hitap edeceğini ya da neden başkasının değil de sizin fikrinizi tutmaları gerektiğini açıklayın. Medya ile işbirliği kurun ve bu kanallarda doğru bir iletişim stratejisiyle yer alın. Tabii her zaman başarılı olamayabilirsiniz. Olumsuz sonuçlar ne kadar küçük başarısızlıklar gibi görünse de onlar en iyi dosttur. Olmak istenen yere ulaşmak için yol gösterir.

Biraz sevimsiz olsalar da dost dosttur.  Hayat size bazı imkânlar sağlayabilir ama mutlu olmak insanın kendi görevidir. Mutlu olmak için yatırım yapmak hem ruha hem de cebe iyi gelir. İşinde mutlu olanların daha fazla para kazandığı, daha üretken olduğu ve daha iyi performans sergilendiğini söyleyen Sonja Lyubomirsky’nin dediği gibi: “Mutluluk, beklememiz gereken bir talih kuşu değildir; çıkış tabelasını kaçırdığımız bir otoban ya da yol gibi ‘bulmamız’ gereken bir şey de değildir. Mutluluk ‘arayışı’ aslında mutluluğun ‘yaratılması’ veya ‘inşası’ olmalıdır.” Hayaller yalnızca hayal olarak kalmasın. Çünkü gerçekten isterseniz yapabilirsiniz. Haber: Fatıma Esra Öz

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER