© Aksaray Portal 2021

Genç İletişimcilere İlk Ders Rektör Arıbaş'tan

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesinin 2023-2024 Akademik Yılı ilk dersini Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş verdi.

Aksaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, ilk dersine girdi. Dersi anlatan ise Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş oldu. Sektöre ilişkin birçok detay ve güncel gelişmelerden bahseden Arıbaş, soru-cevap şeklinde bir ders işledi.

 

"Yapılan Yönlendirme İyiyi Arttırabildiği Gibi Tahribatı da Arttırabilir"

İletişim sektörünün çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Arıbaş, eskiye kıyasla iletişim araçlarının artık çok daha geliştiğini, iletişimcilerin toplumun büyük kesimlerini yönlendirme yeteneğine sahip olduğunu belirterek, "Örneğin, İsrail ile Filistin arasında yaşananlar… Evrensel medya gücünü elinde bulunduranlar -ki bunların önemlice bir kısmı gerektiğinde yalan söylemekten ve tüm ahlaki değerleri hiçe saymaktan çekinmez- meseleyi çok farklı pencerelerden kamuoyuna sunabiliyor, haksız yönlendirmeler yapabiliyor. Filistin’de insanlar çoluk çocuk demeden katledilirken, bebekler öldürülürken, daracık bir alana sıkıştırılmış insanların üzerine bombalar yağdırılırken, bu insanlık suçunu işleyenleri haklı, Filistin halkını ise suçlu ilan edebiliyorlar. Bu güncel örnek, medyanın kamuoyu oluşturmak için meseleleri arzu ettiğinde çarpıtabildiğini görmek açısından önemli" ifadelerini kullandı. Konuşmasının devamında Arıbaş, basın özgürlüğü ve etik değerler gibi konular üzerine de konuştu.

 

"Lisans Ve Lisansüstü Toplam 572 Öğrencimiz Var"

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman da etkinlikte kısa bir konuşma yaparken, 2017'de Gazetecilik bölümüne öğrenci alınmaya başladığını, 2018'de ise Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümünün öğrenci almaya başladığını ifade etti. Duman, "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerimizin hazırladığı ‘İleti’ isimli bir dergimiz ve Gazetecilik Bölümü öğrencilerinin hazırladığı ‘İletişim Haber’ isimli bir gazetemiz var. Öğrencilerimiz, ASÜ İletişim Dijital Ajansında (AİDA) hazırladığı bu yayınlarla hem bilgilerini pekiştiriyor hem tecrübe kazanıyor hem de teorik ortamda gördüklerini pratikte uyguluyor" ifadelerine yer verdi.

Konuşmasının devamında 2019 yılından beri uyguladıkları “Ortak Eğitim Programı” hakkında bilgilendirmede bulunan Dekan Prof. Dr. Nezahat Altuntaş Duman, "Türkiye’deki iletişim fakülteleri arasında bu programı uygulayan tek fakülteyiz. Bunların yanı sıra ikisi yüksek lisans, birisi doktora olmak üzere üç lisansüstü program açmış bulunuyoruz. Lisans ve lisansüstü toplam 572 öğrencimiz var" dedi. Konuşmaların tamamlanmasının ardından etkinlik, teşekkür belgesi ve çiçek takdimiyle sonlandı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER