© Aksaray Portal 2021

Gelecek Partisi Milletvekili Ekici: “Buhar Ettikleri 128 Milyar Doları Yerine Koymaya Çalışıyorlar”

Gelecek Partisi Milletvekili Hasan Ekici, gazetemize yaptığı ziyarette açıklamalarda bulunarak, “Buhar ettikleri 128 milyar doları yerine koymaya çalışıyorlar” dedi.

 Milletvekili Ekici, ekonomik krizin faturasını vatandaşın ödediğini ifade ederek, “Buhar ettikleri 128 milyar doları yerine koymaya çalışıyorlar. Kur korumalı mevduat ucubesinin yükünü vatandaşa ödetiyorlar. KDV yüzde 18'den 20'ye yüzde 8'den 10'a çıkarıldı. Bu da hepimizin cebinden çıkıyor” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Rumi Bekiroğlu, Konya Milletvekili Hasan Ekici, Gelecek Partisi İl Başkanı Gafur Yıldız; Anadolu Ekspres Gazetesi’ni ziyaret ederek, Gelecek Partisi’nin çalışmaları, ülkede yaşanan ekonomik sıkıntılar ve gündem konusunda gazetemiz İmtiyaz Sahibi Harun Atalay ve Gazeteci Dilek Eyüboğlu ile istişarelerde bulundu. 

“Bankaların İçini Boşaltıyor’ Diye Yaftaladıkları Şimşek’i Tekrar Ekonominin Başına Getirdiler”

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, ülkenin şu anda yaşamış olduğu ekonomik sıkıntının en büyük sorumlusunun mevcut iktidar olduğunu belirterek, “Ülkemiz çok sıkıntılı ve zor bir dar boğazdan geçmekte. Nerede gözlerinden enerji fışkıran Nebati Bakan? Nerede Damat Bayraktar? Üstüne üstlük önce ekonominin başına getirdikleri ve sonra İngiliz menşeili dedikleri ‘bankaların içini boşaltıyor’ diye yaftaladıkları Şimşek’i tekrar ekonominin başına getirdiler” dedi. 

“Kur Korumalı Mevduat Ucubesinin Yükünü Vatandaşa Ödetiyorlar” 

Bakan Şimşek’in iktidarın yarattığı yıkıntıları yeniden toparlamaya çalıştığını ifade eden Ekici, “Açıklanan enflasyon hedeflerini tutturmaya çalışıyorlar. Bir taraftan kur baskısı bütçe açığını tetikliyor, diğer taraftan doğal gaz başta olmak üzere enerji piyasasına gelen zamlar hedefledikleri enflasyonun çok çok üstünde seyrediyor. Buhar ettikleri 128 milyar doları yerine koymaya çalışıyorlar. Kur korumalı mevduat ucubesinin yükünü vatandaşa ödetiyorlar. KDV yüzde 18'den 20'ye yüzde 8'den 10'a çıkarıldı. Bu da hepimizin cebinden çıkıyor” açıklamasında bulundu. 

Bakan Şimşek’in rasyonel dediği ekonomi politikasıyla işler yolunda giderse 2025 yılında bir rahatlama olabileceğini belirten Milletvekili Ekici, “Ama şu anki tablo mevcut ekonomi bakanının uyguladığı rasyonel politikaların hedefi tutturamayacağı yönünde sinyaller vermektedir” dedi. 

"Yandaş Dedikleri Şirketlere Göstermelik Vergi Paketi Hazırlandı” 

Bakan Şimşek’in Meclis’e sürekli yeni vergilendirmeler içeren önergeler gönderdiğini söyleyen Ekici, “Kamuoyunda tepkilere neden olan yandaş dedikleri şirketlere de göstermelik bir vergi paketi hazırlandı. Ama ne ilginçtir devletteki bütün ihaleleri alan milyar TL'lik iş yapan hepi topu 40'ın üzerindeki şirkete 5’er 100 milyon liralık bir vergi uygulaması getirildi. Bunu da böldüğünüz zaman şirket başı 12 milyon lira gibi komik bir vergi alacaklar gibi görünüyor yandaş firmalardan” ibarelerine yer verdi. 

“Ülkemizin 22 Yıllık Enkazdan Kurtulabilmesi İçin En Doğru Kararı Almaya Devam Edeceğiz” 

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı Avukat Rumi Bekiroğlu da yaptığı açıklamada, partinin sahada çalışmalara devam ettiğini söyleyerek, “Her gün farklı bir ilimizde teşkilatlarımızla birlikte vatandaşlarımızla görüş alışverişinde bulunuyoruz. Gittiğimiz her noktada vatandaşlarımızın serzenişleriyle karşılaşıyoruz. Meclis’in yeni yasama yılında yapmış olduğumuz çalışmaları Meclis’e taşıyacağız. Cumhuriyet Halk Partisi ile Gelecek Partisi olarak hiçbir sıkıntımız yok. Hatta görüşmelerimiz devam ediyor, bu ülkenin birliğe ve berabere ihtiyacı var. Bazı çevreler ‘Gelecek Partisi ve CHP flört mü ediyor’ diye yazıyor, çiziyor. Ülkemizin 22 yıllık bu enkazdan kurtulabilmesi için en doğru kararı yine vatandaşlarımızın yönlendirmesiyle almaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. 

“Yerel Gazeteler Artık Bir Bir Kapanıyor” 

Siyasi gündemin yanı sıra yerel basına ilişkin de konulara değinilirken, Anadolu Ekspres Gazetesi İmtiyaz Sahibi Harun Atalay, Gelecek Partisi heyetine yaşanan zorluklardan bahsetti. Ülke genelinde yerel gazetelerin ayakta kalma mücadelesi verdiğini söyleyen Atalay, “Yerel gazetelere uygulanan ilan ve gazete satın alma konusundaki genelgelerden sonra gazeteler artık bir bir kapanıyor” ifadelerini kullandı.

“Yıl İçerisinde 10-15 Gazete Yayın Hayatına Son Veriyor” 

İnternet yasası ile birlikte internet sitelerine verilen resmi ilanın yerel gazete pasta payını da daralttığını söyleyen Atalay, “Yıl içerisinde 10-15 gazete yayın hayatına son veriyor. Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü başta olmak üzere Cumhurbaşkanı İletişim Daire Başkanı Fahrettin Altun’a ve bir yetkiliye kimse derdini anlatamıyor, muhalefet de bu konuya sessiz kalıyor. Oysaki yerel gazeteciler ulusal gazetecileri besler. Parlamentodaki milletvekilleri önce yerelde seslerini duyururlar ama nedendir bilinmez milletvekilleri meslek federasyonları ve gazetecilerle ilgili kurumlar her geçen gün eriyen yerel gazetelere yönelik hiçbir çalışma yapmıyorlar” ifadesine yer verdi. 

“Gelecek Partisi’nden Bu Konuda Destek Bekliyoruz” 

Bu konuda Gelecek Partisi’nden destek isteyen Atalay, bugün ülke genelinde yerel gazetelerde istihdam edilen fikir işçilerinin toplam sayısının on binleri aştığını belirterek, “Ülkedeki bütün üniversitelerde gazetecilik ve iletişim bölümünden binlerce mezun varken, internet siteleri ve yerel gazeteler, istihdama ve nitelikli habere büyük destek sağlamaktadır. Bu konuda Gelecek Partisi’nden destek bekliyoruz” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Rumi Bekiroğlu ve Milletvekili Hasan Ekici, bu konuyu not aldıklarını ifade ederek, Meclis’e taşıyacaklarını vurguladı.

Haber: Kemal Onur Atalay


 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER