© Aksaray Portal 2021

Geleceğe Yön Veren Akıllı Şehir Projeleri, Aksaray’a Entegre Ediliyor

Aksaray’da uygulanan akıllı sistemler, trafik yönetimini iyileştirirken toplu taşıma konforunu artırıyor ve trafik akışını optimize ediyor. 

 Aksaray, modern şehircilik anlayışını yansıtan akıllı şehir uygulamalarıyla dikkat çekiyor. Şehirdeki trafik yönetimini iyileştirmek amacıyla uygulanan Değişken Mesaj Sistemleri, şehir giriş ve çıkış noktalarından yoğun kavşaklara kadar 11 farklı noktada aktif olarak kullanılıyor. Bu sistemler, sürücülere anlık trafik durumu ve acil durum bilgilerini ileterek, yolculukların daha güvenli ve konforlu geçmesine yardımcı oluyor.

Toplu Ulaşım Sistemi Konforu Artırıyor

Aksaray’ın toplu taşıma sisteminde sunduğu bir diğer yenilik ise akıllı durak sistemleri. Atatürk Bulvarı üzerinde, Kurtuluş Kavşağı yakınında kurulan bu modern duraklar, yolcuların bekleme sürelerini daha rahat ve konforlu bir şekilde geçirmelerine olanak tanıyor. Bu sistemler, toplu taşıma hizmetlerindeki aksaklıkları en aza indirerek vatandaşların seyahat konforunu artırıyor ve toplu taşıma kullanımını teşvik ediyor. Şehirdeki trafik akışını optimize eden bir diğer önemli uygulama olan akıllı sinyalizasyon sistemleri, günün farklı saatlerinde trafiğin yoğunluğuna göre sinyal sürelerini otomatik olarak ayarlayarak, bekleme sürelerini önemli ölçüde azaltıyor ve sürücülere daha akıcı bir sürüş deneyimi sunuyor.

“Bu Projeler Aksaray’ı Daha Yaşanabilir ve Geleceğe Yönelik Bir Şehir Haline Getirecek”

Başkan Dinçer, yaşam kalitesini yükseltmek için önemli adımlar attıklarını ifade ederek, “Değişken Mesaj Sistemleri ve akıllı sinyalizasyon sistemleri ile trafiği daha düzenli ve güvenli hale getirirken, akıllı duraklarımızla da toplu taşıma konforunu artırıyoruz. Bu projelerin hayata geçmesi, Aksaray’ı daha yaşanabilir ve geleceğe yönelik bir şehir haline getirecek” dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER