© Aksaray Portal 2021

Gazetecilere Yeşil Pasaport Yolu Göründü

Basın mensuplarının yaşadığı vize sorunlarını gidermek adına yetkililer harekete geçti

Bir grup gazeteci, bu sorunun ortadan kaldırılması için basın mensuplarına yeşil pasaport vermesini talep ederek, bu talebi TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a iletti. 

Son yıllarda Türk vatandaşları, Avrupa ülkelerine gitmek için gerekli olan vizeyi almakta sıkıntı yaşıyor. Yaşanan bu sıkıntıdan da basın mensupları ciddi şekilde etkileniyor. Vize sorununu ortadan kaldırmak için bir grup gazeteci, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesi talebinde bulundu. Yeşil pasaport talebinin olumlu olması durumunda ilk olarak 10 yıl kıdemli gazetecilere verilebileceği düşünülüyor. 

Yeşil pasaport talebine ilk olarak gazeteciler Oral Çalışlar, Hande Fırat, Sinan Burhan, Zafer Şahin, Mehmet Acet ve Melik Yiğitel imza attı. Gazeteciler Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'a konuyla ilgili bir dosya sundu. 

 

"Tüm Yetkili Kurum ve Kuruluşlardan Destek Bekliyoruz"

Sunulan dosyada vize sorununa yer verilirken, "Bazı ülkelerde vize konusunda kısıtlayıcı uygulamalarla karşı karşıya kalınmaktadır. Ülkemizde devlet görevlileri Yeşil Pasaport imkânından yararlanabilmektedir. Gazete ve televizyonlarda çalışan belli kriterleri taşıyan bizler maalesef bu imkânı kullanmadığımız için zorluklarla karşı karşıya kalıyoruz. Meslek örgütleri ve kamuoyunun destekleri ile bu mağduriyetin en kısa zamanda çözüleceğini inanıyoruz. Tüm yetkili kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz" denildi.

 

Yürürlüğe Girerse En Fazla 10 Bin Artış Görülecek

Oral Çalışlar'ın açıkladığı verilere göre, Türkiye genelinde 17 bin 681 basın kartlı gazeteci olduğu biliniyor. Tüm basın kartı olan basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesi durumunda yeşil pasaportların sayısında en fazla 10 bin kadar artış bekleniyor. Ancak 10 yıl kıdemli olan basın mensuplarına yeşil pasaport verilmesine karar verilirse 10 binin de altına tekabül ediyor. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER