© Aksaray Portal 2021

Feci Kazada Can Pazarı; 2 Ölü, 19 Yaralı

Aksaray'da servis minibüsü ile büyükbaş hayvan yüklü kamyonet çarpıştı. Çarpışma sonucunda 2 kişi hayatını kaybederken, 19 kişi yaralandı.

Kaza saat 08.30 sıralarında Aksaray – Ankara Karayolu 15. kilometresinde Yeni Mahalle Kavşağında meydana geldi.  Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametinden Aksaray’a giden ve kırmızı ışıkta geçen E.Ö. (27) idaresindeki 68 HL 950 plakalı büyükbaş hayvan yüklü kamyonet, kavşaktan dönüş yapan F.Ö. (55) yönetimindeki 68 S 0432 plakalı servis minibüsü ile çarpıştı. 

 

İki Mesai Arkadaşı Kazada Can Verdi

Çarpışmanın etkisiyle hurdaya dönen araçlar şarampole savruldu. Kazada 2 kişi yaşamını yitirirken, her iki aracın sürücüsü ve minibüsteki yolcularla birlikte 19 kişi yaralandı. 

Kazayı gören çevredeki sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Olay yerine gelen ekipler, servis aracında sıkışan yaraları kurtarırken, sağlık ekipleri de olay yerinde ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Ardından yaralılar Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Minibüste bulunan Bahtiyar Görgülü olay yerinde yaşamını yitirirken, mesai arkadaşı Memduha Kılıç ise kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

İki sürücü ile birlikte 19 kişi ise tedavi görmeye devam ediyor. Yaralılardan 3'ünün ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Kamyonette bulunan çok sayıda büyükbaş hayvan ise kazada telef oldu. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, kazayla ilgili soruşturma başlattı. Haber : Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER