© Aksaray Portal 2021

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMEYEN İĞDENİN HASADI BAŞLADI

Aksaray’ın Ortaköy ilçesinde yetiştirilen iğdeler için artık hasat zamanı geldi çattı. Vatandaşlar, birbirinden güzel faydaları bulunan iğdeleri toplayarak, satışa hazır hale getiriyor. 

 Ortaköy ilçesinde iğde hasadı başladı. Toplanmaya başlanan iğdeler, satışa hazırlanıyor. 

“İğde Vücuttaki Toksinleri Atıcı ve Kasların Gelişmesine Etki Eden Bir Besindir”

Hasat yapan vatandaşlar iğdenin sağlığa olan faydalarına ilişkin bilgiler vererek, “İğdenin faydaları gerçekten saymakla bitmez. İğde gerçekten çok fazla toksin atıcı özelliğe sahip. Bunun yanında şu an salgın dönemindeyiz. Şu an hem iğde çekirdeği, hem iğdenin kendisi kabuklarıyla birlikte, şurupları, bitki çayları her açıdan çok fazla kullanılmaktadır. Vücuttaki toksinleri atıcı ve kasların gelişmesine etki eden bir besindir. İğde ise sindirim sistemini düzenler, kabızlığı önler, ağız ve diş sağlığına faydalıdır, karaciğer yağlanmasını azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir, kolesterolü düşürür, kansere karşı koruyucu etkisi bulunur, kan şekerini düzenler ve göz sağlığına katkıda bulunur. İğde, C vitamini açısından son derece zengin olduğundan kış mevsiminde tüketilmesi vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. İğde soğuk algınlığına karşı vücudun korunmasına da yardımcı olur. Kabukla tüketiminin sağlığınıza herhangi bir zararı yok” dedi.

“Hasat Sezonumuz İki Ay Kadar Devam Eder”

İğde ağacının diğer meyvelere göre çok fazla su istemediğine de değinen vatandaşlar, “İğde, çok fazla bakım isteyen ve toprağa böyle emek gerekmeyen bir besin, bu açıdan ülkemizin yeşillenmesi için bize avantaj sağlayan üründür. Hasat sezonumuz iki ay kadar devam eder. İğdeleri toplayıp satışa hazırlıyoruz. Alıcıları bekliyoruz” diye konuştu. 

Haber: Sedef Altınkaya

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER