© Aksaray Portal 2021

Ertürk: CHP Delegeleri Bizlere Erdoğan'ı Siyasetten Emekli Etme Görevi Verdi

CHP Parti Meclisi Üyesi Ali Abbas Ertürk, "Önceki Genel Başkan adaylarımızdan Muharrem İnce de, 'Atatürk'ü getirseniz CHP'nin genel başkanlığını kazanamaz' gibi bir çıkışta bulunmuştu. Bizim çıkış noktamız delegelerimizin sağ duyusuydu"

CHP, 38. Olağan Kurultayı'nı tamamladı. Kurultay sonrasında CHP'de 13 yıllık Kemal Kılıçdaroğlu dönemi sona erdi ve değişimcilerin adayı Özgür Özel genel başkan oldu. Özellikle son seçimlerin ardından yeniden yenilgi alınmasıyla birlikte CHP'de başlayan değişim hareketinin lehine sonuçlanan kurultayın ardından Aksaray'da da değişim için bayrak açan Ali Abbas Ertürk, CHP Parti Meclisi Üyesi seçilerek, parti içerisinde daha fazla görev almaya başladı. 

 

"Atatürk'ü Getirseniz Genel Başkanlığı Kazanamaz' Çıkışı 

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan CHP PM Üyesi Ali Abbas Ertürk, yapılan son kurultayın büyük bir dönüm noktası olduğunu ifade ederek, "Herkeste bu kurultay öncesi 'hiçbir siyasi partinin genel başkanı değişmez' düşüncesi vardı. Hatta önceki Genel Başkan adaylarımızdan Muharrem İnce de, 'Atatürk'ü getirseniz CHP'nin genel başkanlığını kazanamaz' gibi bir çıkışta bulunmuştu. Tabii Muharrem Bey'in, CHP delegelerinin sağduyusunu tanımamış olmasından dolayı böyle bir iddialı konuşması olmuştu. Bizim çıkış noktamız her zaman delegelerimizin sağ duyusuydu. Biz biliyorduk Genel Merkezin tüm imkanlarını kullanan bir Genel Başkan ile seçim mücadelesi sürdürmenin çok kolay olmayacağını. Nitekim Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri sokakta alışveriş yaptı, esnafın, otobüsle beraber seyahat ettiği yolcu arkadaşının, üst kattaki komşusunun, kahvede oturduğu arkadaşının söylediğine kulak verdi" ifadelerini kullandı. 

 

"28 Mayıs Sonrası CHP Bu Şekilde Gitmez Diye Düşündüm"

28 Mayıs sonrasında CHP'nin bu şekilde gitmeyeceğini düşündüğünü ifade eden Ertürk, "Sonra bu düşüncemi yakın çevremdeki arkadaşlarımla paylaştım. Sonra mevcut ya da bir önceki dönem il başkanlığı yapan ülke genelinde birçok il başkanımızla bir araya geldik. 40 üzerinde insanla Cumhuriyet Halk Partisi'ni bu 28 Mayıs'ta yaşadığı travmadan kurtaracak yol yöntem nedir, bunu tartıştık. Şu anki Genel Başkanımız Özgür Özel ile görüşmeler yapan İstanbul Belediye Başkanımız değişim söylemini ilk ortaya atan siyasi faktördü. Onunla görüşmeler yaptık ve tabanımızla görüşmeler yaptık. Bunun neticesinde değişim için yola çıktık" dedi.

 

"CHP Tarihinde Bir Seçimin 2. Tura Kalması İlk Defa Yaşanmıştır"

Değişimin zor olduğunu ifade eden Ertürk, Kemal Kılıçdaroğlu'na duyulan duygusal bir bağ olduğunu belirterek, "İl ve ilçe kongreleri ve tüm bunlara rağmen değişimi başlatmak kolay olmadı. Ama 4 Kasım'ı 5 Kasım'a bağlayan bu tarihi gece bizler için de en uzun gece. Zor bir seçim olmuştu. Ortamı hep birlikte tüm Türkiye olarak yaşadık. Her iki genel başkan arasındaki gelen giden seçim, 2. tura giden bir seçim ki CHP tarihinde bir seçimin 2. tura kalması ilk defa yaşanmıştır. 2. tura kalan seçimlerimiz olmuştur ama o seçimlerde 2-3 aday bulunurdu, o zaman ikinci tura kalırdı. Düşünün iki aday yarıştı ve ikisi de salt çoğunluğu sağlayamadı. Sonuçta acısıyla tatlısıyla Cumhuriyet Halk Partisi, ülkeye demokrasi dersi vererek kurultayını tamamladı" açıklamasını yaptı.

 

"Ceberrut İktidarın Yarattığı Enkaza Karşı Bir Seçenek Olmak Zorundayız"

Delegeler başta olmak üzere Genel Başkan Özgür Özel ile birlikte ciddi bir yük sırtlandıklarını ifade eden Aktürk, "Delegelerimiz bize açık mesaj verdi, Kemal Bey'e karşı size yetki vereceğiz ama siz de bu Tayyip Erdoğan'ı artık siyaseten bir emekli edin görevini verdiler. Bizim en büyük sorumluluğumuz iktidara karşı, zalim ceberrut iktidarın yarattığı enkaza karşı bir seçenek oluşturmak zorundayız. Bu ülkede iktidarı sandık yoluyla değiştirmek zorundayız, sorumluluğumuzun farkındayız. Umarım bizlere güvenenleri mahcup etmeden ülkedeki değişimi de demokratik yollarla sağlayacağız" ifadelerine yer verdi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER