© Aksaray Portal 2021

Ertürk: Bahçeli'nin Dem Parti Hakkındaki Sözleri, Yeni Bir Açılım Sürecinin Ayak Sesleri Mi?

CHP PM Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, “Sayın Bahçeli’nin DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan'a söylediği sözlere bakılırsa akıllara, ‘Yeni bir açılım sürecine mi işaret ediyor?’ sorusu geliyor” dedi.

 CHP PM Üyesi ve Yurtiçi Örgütlenme Koordinatörü Ali Abbas Ertürk, gazetemize özel açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’ye girdiği esnada CHP’li milletvekillerinin ayakta karşılaması ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın tokalaşmasını değerlendirdi. 

“Siyaset Farklı Bir Şey, Beğensek de Beğenmesek de Ülkemizin Cumhurbaşkanı”

Meclis’in yeni yasama yılının açılışına katılım sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li vekiller tarafından ayakta karşılanmasını değerlendiren Ertürk, “Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel siyasette nezaketi önemsemektedir. Siyaset farklı bir şey, beğensek de beğenmesek de ülkemizin Cumhurbaşkanıdır. Makama saygı ayrı bir durum olarak değerlendirilmektedir” ifadelerini kullandı. 

“Yeni Bir Açılım Sürecine mi İşaret Ediyor?”

Asıl dikkat edilmesi gereken noktanın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’la tokalaşması olduğunu belirten Ertürk, “Biliyorsunuz Sayın Bahçeli öyle boş konuşmaz. Onun konuşmuş olduğu her şeyin altında bir çalışma vardır. Şöyle bir bakıyoruz; Sayın Bahçeli’nin DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan'a söylediği sözlere bakılırsa akıllara, ‘Yeni bir açılım sürecine mi işaret ediyor?’ sorusu geliyor” dedi.

“AK Parti ve MHP, Yanına DEM Parti’yi Alarak Sandalye Çokluğunu Sağlamış Oluyor”

Diğer taraftan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni bir anayasa değişikliğini çok istediğinin de altını çizen Ertürk, “CHP böyle bir anayasaya destek vermeyeceğini her fırsatta dile getiriyor. Ülkemizde kanunlar kurallar var ama uygulamada sorunumuz olduğunu, daha önemlisi ülkenin gündeminin yeni bir anayasa olmadığını her platformda söylüyoruz. Meclis aritmetiğine bir bakıldığı zaman yeni anayasa için Sayın Erdoğan, ortağı MHP ile birlikte DEM Parti’ye şirin gözükmeye mi çalışıyor? Neticede CHP'nin destek vermeyeceği bir anayasa değişikliğinde DEM Parti'yi yanına almak isteyen AK Parti ve MHP, yeni anayasa değişikliği için Meclis’te sandalye çokluğunu sağlamış oluyor” sözlerini kullandı.

“CHP Genel Başkanının Nezaketine Takılanlar, Meclis’teki Yasama Dönemini Yakından Takip Etmeli”

MHP Lideri Bahçeli’nin her fırsatta DEM Parti’yi ağır şekilde eleştirdiğini, hatta kapattırmak istediğini hatırlatan Ertürk, “CHP Genel Başkanının siyasette nezaketine takılanlar, Meclis’teki yeni yasama dönemini çok yakından takip etmeli. Genel Başkanımız Özgür Özel, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün liderleri bayramlarda arar, halini hatırını sorar, siyasette nezaketi hep ön planda tutmaya özen gösterir” açıklamasında bulundu. Özel Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER