© Aksaray Portal 2021

Ekipler Didik Didik Aradı

Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Çocuk Şube Müdürlüğü, çocuk ve gençlik korumak için okul çevrelerinde ve servis araçlarında denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde 3 servis araç sürücüsüne ceza kesildi.

11 Eylül Pazartesi günü okulların başlamasıyla birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, çocukların ve gençlerin korunmasına yönelik olarak okul çevresi ve servis araçlarında denetimlerde bulundu. 11-13 Eylül tarihleri arasında, suç ve suçlularla mücadele edilmesi, öğrencilerin ve vatandaşların huzur ve güven duygusunun artırılmasına yönelik yapılan uygulamalarda; 170 okul ve çevresi kontrol edildi.

 

72 Okul Servisi Kontrolden Geçirildi 

Kontrollerde 72 servis aracının sorgulaması yapılırken, 3 servis şoförüne cezai işlem uygulandı. Yapılan denetimlerde 12 internet kafe, 3 adet tütün ve tütün mamulleri satan işyeri, 61 tekel bayii, 40 bakkal, 30 kahvehane ve 11 metruk binanın kontrolleri sağlandı. Yapılan kontrollerde herhangi bir olumsuzluk tespit edilmedi.

 

2 Bin 207 GBT Yapıldı 

Toplamda 129 park ve bahçenin denetlemesi yapılırken, 2 bin 207 şahsın da GBT sorgulaması gerçekleştirildi. Yapılan sorgulamalar neticesinde (Hırsızlık, Suç Eşyasını Satın Alınması, Hakaret, Basit Yaralama) suçlarından aranan 4 şahıs yakalanırken, GBT sorgularında 1 kayıp şahıs, 1 yoklama kaçağı şahıs tespit edilerek haklarında gerekli işlemler yapıldı. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER