© Aksaray Portal 2021

Ekili Pancar Alanları Kontrol Ediliyor 

Aksaray’da şeker pancarı ekim çalışmaları devam ederken, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri üreticileri ziyaret ediyor. Tarımın başkenti olan Aksaray’da şeker pancarı ekim çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda üreticiler yetkililer tarafından ziyaret ediliyor. İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü şeker pancarı ekim alanlarına kontrol sağlıyor. İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personelleri, şeker pancarı ekim alanlarının kontrolünü yaparak üreticileri bilgilendirdi.

“Pancar Üreten Çiftçi Sayısının Ekim Yapılan Alanın Artması Sağlanıyor”

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi teknik personellerince yapılan bilgilendirmede, “Şeker, pancar posası, hayvan yemi, plastik, elektrik, biyo etanol, etil alkol, kâğıt, gübre, ilaç, kozmetik sanayi, sirke, hamur mayası üretiminde kullanılan şeker pancarı birçok üretici tarafından ekiliyor. Türkiye’de şeker ihtiyacının önemli bir bölümünün karşılayan Aksaray’da desteklemeler, ürün alım garantisi ve kazancın artması gibi etkenler sayesinde hem pancar üreten çiftçi sayısının hem de ekim yapılan alanın artması sağlanıyor” ifadelerine yer verildi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER