© Aksaray Portal 2021

Dinçer: “Sadece Konut İhtiyacını Karşılamıyoruz Yeni Bir Merkez İnşa Ediyoruz”

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde Hamidiye Mahallesinde başlatılan Kentsel Dönüşüm proje alanında incelemelerde bulundu.

 Hamidiye Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Başkan Dinçer, belediye olarak kentsel dönüşüm çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, toplamda 13 bloktan oluşan Hamidiye Kentsel Dönüşüm alanında birçok blokta kaba inşaatın tamamlanmasıyla beraber ortaya daha modern bir görüntü çıkacağını söyledi. 

“Sokaklarına Bir Aracın Bile Giremediği Mahallemizde Şu An Bloklar Yükseldi”

Yürütülen projenin sadece konut ihtiyacını karşılamaya yönelik olmadığını söyleyen Dinçer, “Hamidiye Mahallemiz şehrin kalbi olan kent meydanına 100 metre, şehrin en kalabalık caddesi olan bankalar caddesine sadece 50 metre uzaklıkta ve belediye binamıza 200 metre mesafede yani şehrin merkezi burası. Olası bir yangın durumunda gece itfaiyenin girmesi mümkün değil bir hasta olsa ambulans giremiyordu. Dar sokaklar, sağlıksız yapılar ve binalar artık ömrünü tamamlamış. Vatandaşlarımız için büyük risk teşkil ediyordu. Biz bu riskleri ortadan kaldırmak için başlattığımız Kentsel Dönüşüm projesinde iyi bir süreç yürüttük. Sokaklarına bir aracın bile giremediği mahallemizde şu an bloklar yükseldi” dedi.

“Projemizin Tamamlanmasını Merakla Bekleyen Mahalle Sakinlerimizin Gözü Arkada Kalmasın”

Planlama çerçevesinde mahallenin şekillendiğini söyleyen Başkan Dinçer, “Bu proje ile biz sadece vatandaşlarımızın konut ve barınma ihtiyacını karşılamıyoruz. Projemiz kapsamında hayata geçireceğimiz, sosyal donatı alanlarımızla, yeni bulvarımızla ve ticaret merkezlerimizle şehir merkezimizin çehresini değiştiriyoruz. Şehir merkezimize yeni bir görünüm kazandırıyoruz. Projemizin tamamlanmasını merakla bekleyen mahalle sakinlerimizin gözü arkada kalmasın. Projemiz planladığımız biçimde ilerliyor” sözlerine yer verdi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER