© Aksaray Portal 2021

Dikilen Fidanlar Asel Bebeğe Adandı

Selde hayatını kaybederek Aksaray'ın ve tüm Türkiye'nin yüreğini yakan Asel bebek adına, hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman yaygınlığını artırmak ve gelecek nesillere daha güzel bir Türkiye bırakmak amacıyla her yıl 11 Kasım "Milli Ağaçlandırma Günü" olarak kutlanmaya devam ediliyor. Bu özel günde Türkiye genelinde 11 Kasım saat 11.11'de eş zamanlı olarak fidanlar dikilirken, Aksaray'da da Milli Ağaçlandırma Günü'nde çok anlamlı bir etkinlik yapıldı.

3 Eylül 2023'te yaşanan sel felaketinde annesinin kucağından düşerek kaybolan ve 5 gün sonra cansız bedenine ulaşılan 3 aylık Asel Balcan adına hatıra ormanı oluşturuldu. Cumhuriyetin 100. senesinde "Geleceğe Nefes, Cumhuriyet'e Nefes" mottosuyla düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü'nde Aksaray'da vatandaşlar Sevinçli köyü yolu üzerinde fidan dikti. Dikilen fidanlar selde hayatını kaybeden Asel bebeğe adandı. Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Asel Balcan Hatıra Ormanı olarak belirlenen dikim sahasında minik Asel’in babası Nazif annesi Hayriye ile birlikte fidan dikti.

 

"Bu Hatıra Ormanımızın Çok Farklı Bir Yeri Olacaktır"

Vali Kumbuzoğlu, "“Bugün farklı bir heyecanımız var. Burada şehrimizde yaşanan sel felaketinde kaybettiğimiz Asel Bebek için Hatıra Ormanı oluşturuyoruz. Annesi ve babası bu etkinliğimizde yer alıyorlar. Onlarla birlikte Asel bebeğimizin ilk fidanının birlikte diktik. Asel bebeğimizin adı bugün fidan yarın orman olacak bu alanda hep hatırlanacak. Ona dua edeceğiz. Bu hatıra ormanımız oluşturacağımız diğer hatıra ormanları arasında çok farklı bir yeri olacaktır" açıklamasında bulundu.

 

"Vatandaşlarımıza Belirlenen Fidanları Ücretsiz Olarak Dağıtıyor"

Aksaraylıların bir zamanlar ‘Yeşil Aksaray’ ismiyle anılan kente yeniden bu ad vermek için çabaladıklarını belirten Vali Kumbuzoğlu, "Bütün hemşehrilerime bu anlamlı kampanyalara sağladıkları katkı, farkındalık ve ilgileri nedeniyle teşekkür ediyorum. Hep beraber önce kendi evimizden, bahçemizden ağaçlandırılmaya müsait alanlarımızdan başlayarak her tarafı yeşertme gayretinde olacağız. Bizden sonra gelenlere en iyi şekilde örnek olup onlarında kendi çocukları ve gelecek kuşaklara örnek olmalarını teşvik edeceğiz. Bu noktada Orman teşkilatımız şehrimizin toprak ve iklim yapısına uygun fidanları getirip yapılan planlama ile dikim sahalarında fidanları toprakla buluşturuyor. Bu özel ve anlamlı günde 1 hafta boyunca Orman İşletme Müdürlüğümüz bahçesinde vatandaşlarımıza belirlenen fidanları ücretsiz olarak dağıtıyoruz" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER