© Aksaray Portal 2021

Demokrasi İçin Medya Programı Aksaray’da Gerçekleştirildi

<p>Avrupa Birliği&rsquo;nin desteklediği ve Gazeteciler Cemiyeti&rsquo;nin y&uuml;r&uuml;t&uuml;c&uuml;l&uuml;ğ&uuml;n&uuml; &uuml;stlendiği Demokrasi i&ccedil;in Medya/Medya i&ccedil;in Demokrasi Programı&rsquo;nın durum değerlendirme toplantısı Aksaray&rsquo;da yapıldı.</p>

Aksaray’da Gazeteciler Cemiyeti tarafından uygulanan Demokrasi İçin Medya/Medya İçin Demokrasi Programı'nın Yerel Medya sorunları üzerine durum değerlendirme ve açık tartışma gerçekleştirildi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Programı Ulusal Komite Başkanı Nazmi Bilgin, öğretmenevinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, programın dört yıl sürecek bir proje olduğunu söyledi.

“Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen ve Gazeteciler Cemiyeti tarafından yürütülen Demokrasi için Medya / Medya için Demokrasi (M4D) Programı, çoğulcu medyaya zemin hazırlamayı, gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerini artırmayı ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.

Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay’ın ev sahipliğinde ve cemiyete üye gazetecilerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda hem Program çalışmaları anlatıldı hem de Türk basınının içinde bulunduğu durumla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, Demokrasi için Medya/Medya için Demokrasi Programı Ulusal Komite Başkanı Nazmi Bilgin, M4D programının ana hatları ile ilgili olarak verdiği kısa bilginin ardından programın dört yıl sürecek bir proje olduğunu söyledi. Program kapsamında, çoğulcu medyaya zemin hazırlamayı, gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerini artırmayı ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedeflediklerini aktardı. Program ekibinden TRT eski baş spikerlerinden Mehpare Çelik ve diğer yetkililer de söz alarak programın detayları ile ilgili bilgi aktardılar.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay, kamuda basın ve halkla ilişkiler birimi görevlileri ile medya çalışanlarının iletişimde karşılaştıkları sorunları ele aldı. Kamuda basın ve halkla ilişkiler birimi görevlileri ile güvenlik alanında çalışan bürokratlar ile medya temsilcileri arasında belirlenen veya oluşabilecek sorunlara yönelik çözüm önerilerinin oluşturulması ve basın mensuplarının görev zorluklarını ve yaşadıkları sıkıntıları dile getirdi. Karatay, "Gazetecilik gönüllülük esaslı bir meslektir. İlimizde görev yapan meslektaşlarımız tüm zorluklara rağmen bu kutsal görevi layıkıyla yerine getirme çabası içinde. Kamu düzenini dikkate alan sorumlu yayıncılık örneği ile görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz.  Geleneksel gazetecilik kurallarının yanı sıra son yıllarda hızla gelişen teknolojilere de ayak uydurmamız gerekiyor. En doğru bilgiyi kamuoyuyla paylaşmak biz gazetecilerin görevidir. Bu konuda kurumlar arasındaki iş birliği çok önemlidir" dedi.  Toplantıda Aksaray’da görev yapan basın mensupları programın önemli bir ayağı olan, destek programlarına yönelik “Çalışan Yerel gazetecileri güçlendirme destek aracı” ile ilgili sorular sordular. Basın kartı yeni yönetmeliği ile ilgili değerlendirmelerde bulundular. Haber: Dilek Eyüboğlu

#demokrasi #medya #gazetecilercemiyeti #program #değerlendirme #ulusalkomite #nazmibilgin #yaşarkaratay #katılım #iletişim #haberleşme #aksaray #danışma #güçlenme #kamu #sorumluluk #görev

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER