© Aksaray Portal 2021

ÇKS Kayıtları, Ziraat Odalarında Yapılmaya Başladı

Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları, Ziraat Odaları tarafından yapılmaya başlandı.  Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ziraat Odası Birliği arasında imzalanan 9 Eylül 2024 tarihli “Çiftçi Kayıt Sistemi Başvurularının Alınması ve Veri Girişi Yetkisi Devrine İlişkin Protokol” kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtları başladı. 

 “ÇKS Kayıtları İlk Etapta 3 İlimizi Kapsamaktadır”

İlk olarak Aydın, Bayburt ve Edirne illerinde bulunan Ziraat Odalarında kayıtlar başlarken, konu hakkında açıklamalarda bulunan Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “2025 yılında 81 ili kapsamasını beklediğimiz ÇKS kayıtları ilk etapta 3 ilimizi kapsamaktadır. Bu uygulama önümüzdeki yıllarda 81 ili kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak. Böylece odalarımız üreticilerimize hizmet için önemli bir sorumluluk üstlenirken, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerinde çalışan Ziraat Mühendisleri de çiftçilerimize hizmet için daha fazla sahada olabilecekler. Yeni düzenleme ile birlikte üreticilerin işlemleri daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilecekken, Ziraat Odalarının desteği ile çiftçilere daha iyi hizmet sunulması hedefleniyor” dedi.

“Uygulamanın Hayırlı Olmasını Diliyoruz”

“Üreticiler, ÇKS başvurularını doğrudan ziraat odasına yapacak ve dosyaların sisteme girişleri oda personelince gerçekleştirilecek” ifadelerini kullanan Koçak, “Ürün değişikliği işlemleri de yine ziraat odası personeli tarafından yapılacak. Uygulamanın hayırlı olmasını diliyoruz. Bu uygulamanın, başarılı olması inancıyla beraber, başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm tarım sektörüne hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER