© Aksaray Portal 2021

Çiftçilere Teorik Ve Uygulamalı Bilgilendirme Yapıldı

Mısır hastalık ve zararları konusunda çiftçilere bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Teorik bilgilerin yanı sıra tarlada da uygulama yapılarak zararlılar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. 

 Aksaray Merkez, Ortaköy Sultanhanı ve Eskil İlçelerinde Ankara Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü, hububat hastalık ve zararlılarında uzman teknik personelleri ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi Teknik personellerinin ortak çalışması ile mısır hastalık ve zararlıları hakkında çiftçilere bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Yapılan bilgilendirme toplantısı sonrasında tarlada da uygulamalı olarak zararlılar hakkında bilgi verildi.

“Bitki Koruma Ürünleri, Mutlaka Uygun Şekilde Kullanılmalıdır”

İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü personeli tarafından yapılan açıklamada, “Mısır zararlıları ve mısır hastalıkları, bitkiden elde edilecek verimi olumsuz yönde etkileyen ve doğru önlemler alınmadığı taktirde ciddi sorunlara yol açan faktörlerdir. Mısır, ülkemizde çeltik ve buğdaydan sonra en çok ekilen tarım bitkisidir. Bitki koruma ürünleri, mısır yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahiptir ve mutlaka uygun bir şekilde kullanılmalıdır Hektaş bitki koruma ürünleri sayesinde mısır bitkinizi hastalık ve zararlılardan koruyabilir, elde edeceğiniz verimi artırabilirsiniz” denildi.

Haber: Yakup Türk

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER