© Aksaray Portal 2021

Çiftçiler Dikkat! Başvurmak İçin Son 30 Gün

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, “Bilindiği üzere 2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 1 Eylül 2023 tarihinden bu yana devam ediyor. Başvurusu hala tamamlamış olanlar için son 30 gün kaldığını vurguladı.”

2024 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları 1 Eylül 2023'te başladı. O tarihten bu yana süren başvurular için artık sona yaklaşıldı. Üreticiler 2 Ocak 2024 mesai bitimine kadar başvurularını tamamlamak durumunda.

 

ÇKS Kaydı İçin Son 30 Gün

Üreticilerin her platformda üretimlerini beyan ettikleri, desteklerden faydalandıkları ÇKS kayıtlarını yaptırması gerekiyor. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak bu konuda uyarı yaparak, "Üreticilerimizin tarımsal desteklerden yararlanabilmeleri ve ÇKS kaydının oluşturulması adına E-Devlet kayıtlarının geçerli olabilmesi için Ziraat Odası kayıtlarının oluşturulması ve güncellenmesi gerekmektedir. ÇKS kaydı üretim yılının desteklerinden faydalanılması, başta Ziraat Bankası olmak üzere bankacılık işlemleri, tarım sigortaları ilgili kurum kayıtları, kooperatifler, birlikler gibi birçok alanda tarlalarımızın kimlik kaydı konumundadır. Üreticilerimizin son günlerin yoğunluğuna kalmadan bir an önce Ziraat Odamıza gelerek kayıtlarını güncellemeleri ve ÇKS kayıtlarını oluşturmaları gerekmektedir" dedi. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER