© Aksaray Portal 2021

CHP Aksaray Teşkilatı, Partisinin 101. Yaşını Kutladı

CHP Aksaray Teşkilatı, partisinin 101. yılını, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda kutladı. 

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aksaray Teşkilatı, CHP’nin kuruluşunun 101. Yılına özel bir kutlama programı gerçekleştirdi. 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir, Atatürk anıtına çelenk bıraktıktan sonra konuşma gerçekleştirerek sözlerine, Tunceli’nin Ovacık ilçesinde görev sırasında zırhlı aracın devrilmesinden dolayı Uzman Çavuş Ömer Eroğlu, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı, Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş’in şehit düştüğünü ve Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu'nun  yaralı olduğunu belirterek şehit ailelerine baş sağlığı, yaralı askere de acil şifalar dileyerek başladı.

CHP 101 Yaşında

CHP’nin 101 yaşında olduğunu söyleyen Özdemir, “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir. İdare usulü halkın kaderini bizzat ve bilfiil belirlemesi esasına dayanır. Milletin hakiki ve yegâne temsilcisi Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Türkiye Büyük Millet Meclisi dışında hiçbir fert, hiçbir kuvvet ve hiçbir makam milletin kadrine hâkim olamaz. 8 Nisan 1923 Umde 1 yani ilke 1 Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilk programı sayılan ve 8 Nisan 1923’te yayınlanan 9 umdeden yani 9 ilkeden birincisi. Cumhuriyet Halk Partisi 7 Eylül 1919’da Sivas Kongresi’nde kurulan Anadolu ve Rumeli Müdafai Hukuk Cemiyetlerinin devamıdır” ifadelerini kullandı.

“CHP İktidarında Herkes Mutlu Olacak, Aydınlık Günler Yakındır”

“Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, ülke kaynaklarını yandaşlar değil tüm halkımız paylaşacak” diyen Özdemir, “Bu sayede yandaş, servetine servet katmayacak. Tüm halkımız refaha kavuşacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, emek hak ettiği değeri görecek. İş cinayetlerine göz yumulmayacak. Çocuk işçiliği son bulacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kadın evde oturan ikinci sınıf vatandaş olmayacak. Kadın erkek eşit vatandaş olacaklar. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, Narinler ölmeyecek. Narin’e bırakın öldürmeyi, bırakın cinsel saldırıyı, en ufak bir zarar veren kim olursa olsun gözünün yaşına bakılmayıp en ağır ceza ile cezalandırılacak. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, ülkemizdeki yeraltı kaynakları emperyalist şirketlere peşkeş çekilerek doğayı katletmelerine izin verilmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, hayvanlar katledilmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında, kısaca herkes mutlu olacak. Aydınlık ve mutlu günler yakındır. Partimizin 101. Yaş günü kutlu olsun” dedi. Haber: Kemal Onur Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER