© Aksaray Portal 2021

Bunları Yapan Okul Müdürü ve Öğretmenler Hakkında İdari İşlem Yapılacak

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan, okulların açılması ile birlikte sıkça gündeme gelen öğrencilere kaynak kitap dayatılmasının asla kabul edilemez olduğunu söyleyerek, "Bu konuda Bakanlığımızın ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzün kesin talimatı var" dedi.

Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan, okulların açılmasıyla birlikte müdürlerin ve öğretmenlerin öğrencilere ve velilere kaynak ders kitapları diretmelerinin kesinlikle kabul edilemez olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

 

Konusu Geçen Okullara Müfettişlerimizi Görevlendirdik

Milli Eğitim Müdürü Metin Alparslan, "Uzun zamandır öğrencilerimizin ücretsiz ders kitaplarını karşılayan bakanlığımız, aynı zamanda ihtiyaç duyulduğunda ek kaynak kitapları da ücretsiz olarak veriyor. Ders kitaplarımızın yanı sıra ek kaynak kitaplar da öğrencilerimize ücretsiz verilirken hala bazı okul müdürleri ve öğretmenlerin ısrarla öğrencilere ve velilere farklı ek kaynaklar önermeleri ya da bu kitapları almaları konusundaki baskılarını duyuyoruz. Aldığımız duyumlar üzerine konusu geçen okullara müdür yardımcılarımızı ve müfettişlerimizi göndererek gerekli incelemeleri yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Öğrenci ve velilere ek ders kitabı konusunda ısrarcı olan öğretmenler ve okul idaresi hakkında gerekli idari soruşturmaların açılacağını vurgulayan Müdür Alparslan, bu konuda yapılan diretmelere asla müsaade etmeyeceklerini, tüm okul müdürlüklerine de resmi yazı gönderildiğini söyledi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER