© Aksaray Portal 2021

Bu Merkezde Kadınlar Öğreniyor, Üretiyor, Meslek Sahibi Oluyorlar

Vali Aydoğdu: Aile Destek Merkezi Sayısını Artırmak İçin Çalışma Başlattık

Aksaray Valisi Vali Aydoğdu, kadınların gelişimlerini ve meslek sahibi edinmelerini destekleyen Aile Destek Merkezi'nin büyük rağbet gördüğünü ifade ederek, yeni merkezler açmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 

Aksaray Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen kadınların psikososyal, sosyokültürel, mesleki ve kişisel yönden gelişimleri sağlamaya yönelik faaliyetlerin yürütüldüğü Aksaray Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi büyük ilgi görmeye devam ederken, kursiyerlerin çocukları da kreş hizmeti sayesinde eğlenceli zaman geçiriyor.

 

"Aile Destek Merkezi Sayısını Artırmak İçin Çalışma Başlattık

Aile Destek Merkezi'ni ziyaret eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, incelemelerde bulunarak kurs ve eğitime katılan kadınlarla görüştü. Aydoğdu, yoğun ilgi gören merkezin sayısının artırılmasına yönelik çalışma başlattıklarını ifade etti. 

Aşçılık, halı dokuma, tekstil alanlarında devam eden kurs katılımcılarıyla görüşen Vali Aydoğdu, açılan kurslara katılan kadınların 3 ay süren kurs sonunda sertifika aldığını, kalifiye eleman ihtiyacı olan işyerlerinde istihdam edilebildiklerini ifade etti. 

Meslek edindirme kurslarına katılan kadınlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından teşvik ödemesi de yapıldığını ifade eden Aydoğdu, vakıf tarafından desteklenen dezavantajlı ailelerin yaşadığı mahallelerde de aynı merkezin açılarak merkez sayısının artırılması için bir çalışma başlattıklarını, ihtiyaca göre bu merkezleri kent genelinde yaygınlaştırma hedefinde olduklarını dile getirdi.

 

"Bütün Eğitimleri Bu Merkezde Vermiş Oluyoruz" 

Bir eğitim sınıfını ziyaret eden Vali Aydoğdu, "Merkezimiz kısa süre önce hizmete girdi. Burada çok güzel bir ortam sağlandı. Dezavantajlı kesimde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından desteklenen ailelerimizin kadın üyeleri burada açılan meslek edindirme kurslarımıza geliyor. İlk etapta aşçılık, halı dokuma ve tekstil üzerine gelen talep doğrultusunda kurslarımızı açtık. Merkezimiz bünyesinde açtığımız kreş ile kurslara katılan vatandaşlarımızın küçük çocuklarını burada misafir ediyoruz. Anneleri merkezdeki kurslarda eğitim görürken onlar da uzman eğitmenlerimiz eşliğinde eğlenceli vakit geçiriyorlar. Böylece kurslara sürekli devam katılımı sağlayarak kadınların çalışma hayatında yer almalarını, onların kalifiye bir eleman olarak istihdam edilmelerini ve yine kendi işyerini açmak isteyenler için de gerekli bütün eğitimleri bu merkezde vermiş oluyoruz" açıklamasında bulundu.

 

"Bu Merkezlere İhtiyacımız Var" 

Aksaray'da şu an tek merkez bulunduğunu ancak artan talepleri karşılamak için ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni merkezler açmak için kolları sıvadıklarını belirten Aydoğdu, "Aileye dışardan büyük bir bombardıman var. Bu merkezlere ihtiyacımız var. Ailelerimiz için geleceğimiz için ihtiyacımız var. Aile çok önemli, bu merkezde eğitim programı ile ailenin temel taşı olan anneler ve kadınlar daha da bilinçleniyor. Yine çalışıp aile bütçesine katkı sunmak isteyen kadınlar için de meslek edindirme kursları düzenleniyor. Bu kurslara da büyük ilgi olduğunu memnuniyetle görüyoruz" dedi. 

Merkez gezisinde Vali Aydoğdu'nun yanı sıra, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Mahmut Akkuş, Tarım ve Orman İl Müdürü Bülent Saklav da hazır bulundu. Aydoğdu, çalışmalar hakkında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ali Rıza Sözeriyim’den bilgi aldı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER