© Aksaray Portal 2021

Bu Koleje Giren Öğrenciler, En Prestijli Üniversiteleri Kazanıyor

Aksaray’ın başarılı koleji VİAFEN Koleji Kurucusu Mehmet Derin, “VİAFEN Koleji'nde bir eğitim öğretim döneminde 35 öğrenciyi tıp fakültesine gönderen, aynı sınıftan 5 öğrencisini Hacettepe Tıpa gönderen, yine farklı alanlarda birçok büyük üniversiteye öğrenci gönderen okul unvanını elimizde bulunduruyoruz” açıklamasını yaptı.   

 Aksaray'da özel eğitim alanında birçok önemli projelere imza atarak Aksaray'ın eğitim alanındaki başarılarına büyük katkıları bulunan Mehmet Derin, VİAFEN Koleji ile ülke genelinde Aksaray’ın eğitim ve spor alanındaki başarıları ile isminden söz ettiriyor.

Başarılı öğrenciler VİAFEN Koleji’nde 4 yıl boyunca ücretsiz eğitim alıyor. Aksaray'ın tek lise seviyesindeki özel koleji VİAFEN kurucusu ve deneyimli eğitimci Mehmet Derin, 850 öğrenci kapasiteli, Aksaray'ın ve bölgenin tek lise dengi koleji VİAFEN'in eğitim kalitesi ve kapasitesinden dolayı 450-500 civarı öğrenci ile eğitim-öğretim hayatına devam ettiğini, ülke ve Aksaray geneline bakıldığında gayet iyi özel okullarda yüzde 100 doluluk oranının çok rastlanan bir durum olmadığını belirterek, “Halihazırda okulumuz yüzde 100 kapasite ile dolduğu zaman Aksaray'da birçok şey değişmiş olacaktır” dedi.

“Türkiye Birincisi Çocuklarımız, Hiçbir Ücret Ödemeden 4 Yıl Hizmet Alabiliyor” 

VİAFEN Koleji'nin maliyetinin 180-200 bin TL arası olduğunu da söyleyen Derin, “Bu ücretin içerisinde öğrencilerimizin okul kıyafetleri, kitapları, yeme içme ve diğer sosyal aktivasyonlar da bulunmaktadır. Kolejin en önemli özelliği, geçen sene birçok okuldan ve özel okullardan farklı illerin fen liselerini kazanan öğrencilerimiz, Ankara Fen Lisesi’ni kazanan öğrencilerimiz de bunlara dahil bizi tercih etmeleri. Eğitim döneminde yaşamış olduğumuz başarılar da bu durumu doğrulamaktadır. Özellikle 9. sınıf öğrencilerimiz LGS'deki başarı durumlarına göre okullarımıza kayıt yaptırıyorlar. Türkiye birincisi olan çocuklarımız, hiçbir ücret ödemeden 4 yıl hizmet alabiliyor. LGS’deki yüzdeliklerine göre okulumuzda öğrencilerimize indirim yapılmaktadır ki LGS'de hiçbir başarısı olmayan öğrencilerimizden de bu yıl için 185 bin lira civarında bir ücret talep ediyoruz. Eylül ayından itibaren bu ücret 200 bin lira civarı olur” ifadelerine yer verdi. 

“Birçok Gideri Kendimiz Üstleniyoruz, Dönemin Sonuna Kadar Aynı Rakamlardan Devam Ediyoruz”

Öğrenci velilerinin bu ücret karşılığında çocuklarının nasıl bir eğitim alacağını bildiğini söyleyen Derin, “Malumunuz ülkemizde 2-3 yıldır değişken bir ekonomi düzeni var, oturmamış bir ekonomi var. Bugün aldığınız bir kitabı 2-3 ay sonra aynı fiyata alamıyorsunuz. Dolayısıyla biz birçok gideri de kendimiz üstleniyoruz, dönemin sonuna kadar aynı rakamlardan devam ediyoruz” sözlerini kullandı.  

“Bir Dönemde 35 Öğrenciyi Tıp Fakültesine Gönderen Okul Unvanını Elimizde Bulunduruyoruz” 

2019 yılında temel liselerin kapanması ile birlikte VİAFEN Kolejini kurduklarını belirten Derin, “Bölgedeki tek fen lisesi ayarındaki kolejiz. Okulumuzun tek eksiği bir yurdumuz yok. Yurdumuz olsa, okulumuz diğer illerden de tercih alacak bir okul. 25 yıldır eğitim kadromuzla, edindiğimiz tecrübelerimiz ile inovasyon ve yenileşmeye, çağa ayak uydurmaya, çevremizdeki yeniliklere uyum sağlamaya yatkın bir kadromuz var. Eğitim camiasındaki deneyimimiz ile VİAFEN Koleji'nde bir eğitim öğretim döneminde 35 öğrenciyi tıp fakültesine gönderen, aynı sınıftan 5 öğrencisini Hacettepe Tıpa gönderen, yine farklı alanlarda birçok büyük üniversiteye öğrenci gönderen okul unvanını elimizde bulunduruyoruz” açıklamasını yaptı. 

“Çocuklarımızın Sınav Stresini Gidermek İçin Özel Sınav Bölümleri Oluşturduk” 

Akıllı tahtalar, kütüphane, amfi, konferans salonu, spor salonları gibi donanımlara sahip olduklarını belirten Derin, “Çocuklarımız kendilerini geleceğe hazırlıyor ve bizler deneyimli öğretmenlerimizle çocuklarımızın sınav stresini gidermek ve sınava daha iyi hazırlanmaları için özel sınav bölümleri oluşturduk. Burada öğrencilerimiz gerçek bir sınava giriyor gibi defalarca eğitim öğretim zamanlarında sınavlara giriyorlar ve o sınav stresini burada bırakıp, eğitim öğretim sonunda rahat bir şekilde sınavlarına giriyorlar” dedi.

“İlk 1000’e Ülke Genelinde Okulumuzdan 7 Öğrenci Girdi”

2019’da aldıkları 9. sınıflar ile 2. mezunlarını verdiklerini söyleyen Mehmet Derin, “Geçen yılki mezunlarımız bizleri mahcup etmediler 35 tane tıp fakültesi öğrencisi, farklı üniversitelerin mühendislik bölümleri, Boğaziçi, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi gibi üniversitelere öğrenci göndermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Akademik başarıya baktığımız zaman geçen dönem yapılan sınavlarda ilk 1000'e ülke genelinde okulumuzdan 7 öğrenci girdi. Öğrencilerimizin 5'i aynı sınıftan, bu bir başarı olabilir tesadüf olamazdı” diyerek, “Bu konuda mütevazi olamayacağız, Hacettepe Tıp Fakültesinden okulumuza bir teşekkür bekliyoruz. Tabii ki bu başarıların tamamı bize ait değil. Bu öğrencilerimizin kıymetli velileri ve çocuklarımız, bitip tükenmek bilmeyen enerjileri, sabırları ve azimleri de var. Biz onların bu vasıflarına okulumuzda doğru rehberlik yaparak, doğru hocalar, doğru yayınlar ile yollarına devam etmelerini sağladık ve başarıyı o çocuklarımız da yaşadık. Çocuklarımızı kutluyorum, yeni eğitim öğretim yılında da yine başarılı çocuklarımızla yeni rekorlara ve başarılara imza atacağımıza inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bu Takımlarımız Yenildiği Gün Bu İşi Bırakacağımı Söyledim”

Sadece eğitim değil aynı zamanda spor alanında da okulun başarılarından büyük gurur duyduklarını söyleyen Derin, “2005 yılından günümüze başarılı ve alanlarında profesyonel beden eğitimi öğretmenlerimiz ile ve dışarıdan getirdiğimiz özel antrenörlerle okul takımlarımız hafta içi derslerinden sonra spor faaliyetlerine geçiyorlar. Hafta sonu pazar basket kurslarımız devam ediyor. Okulumuzun 7 tane spor takımı geçen sene Aksaray'da Aksaray şampiyonu oldu, 2 tanesi Türkiye finallerinde Aksaray’ımızı temsil etti. Bu da bizim için bir ilkti. 2005 yılından bu yana okulumuz bünyesinde kurulan spor takımlarımız Aksaray'da namağlup spor kariyerlerine devam ediyorlar. Özellikle basket takımlarımız gençler, minikler, yıldızlar, A takımı, B takımı kız takımlarımız bugüne kadar hiç yenilmediler. Benim bir iddiam var, bu takımlarımız yenildiği gün Aksaray'da ben bu işi bırakacağımı söyledim. Basketbolda böyle bir başarımız var, Aksaray'da şu ana kadar yenilmedik ve yenilmeyeceğiz de. Atatürk'ün de söylediği gibi sporcularımızın zeki, çevik ve ahlaklısını yetiştirmeye çalışıyoruz. Takım oyununun, hüznün, mutluluğu paylaşmanın, başarının hazzının, arkadaşlık duygusunun yaşandığı spor kulüplerimizde şu ana kadar bileğimizi büken olmadı. Ben de bir spor adamı olarak bu başarıdan mutluluk duyuyorum” açıklamasını yaptı. 

“Spordaki 7 Branş Başarımıza Yüzmeyi de Eklemeyi Planlıyoruz”

Yeni bir proje peşinde daha olduklarını ifade eden başarılı eğitimci Mehmet Derin, “Aksaray Organize Sanayi bölgesinde bulunan bir alan var, biz burayı Organize Sanayi Müdürlüğünden istedik. Oraya yarı olimpik bir yüzme havuzu yapacağız, bu havuzumuzun hem organize sanayi çalışanlarına ve işverenlerine hem öğrencilerimize çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum. Aksaray'da bir ilki daha gerçekleştireceğiz. Organize sanayi bölgesindeki bu sosyal tesis alanına kuracağımız yüzme havuzu ile birlikte 23 bin 277 metrekarelik arsa üzerine kapalı yarı olimpik bir yüzme havuzu yapıp hemen yan taraflarına da spor salonları, tenis kortları, çok iyi bir peyzaj çalışmasıyla Türkiye çapında bir tesis kazandıracağız. Dolayısıyla Aksaray'dan yüzme takımı da çıkartacağız. Spordaki 7 branş başarımıza yüzmeyi de eklemeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı. Özel Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER