"Birinci Lige Çıktığımızda Nerede Oynayacağız, Hangi Sahayı Verecekler?"
SPORKanal 68'de yayınlanan Saha Raporu'nun konuğu Aksaray 1989 SK’nın Kulüp Başkanı Ferit Gemici, Baş Antrenör Ali Kamberoğlu, Kaptan Büşra Sarısoy ve TSYD İl Temsilcisi Harun Atalay oldu.
Kanal 68 televizyonunda yayınlandığı andan itibaren spor kamuoyunun en çok izlenen programı olan "Saha Raporu", dün akşamki programıyla yine on binler tarafından izlendi. Genç Gazeteci Kemal Onur Atalay’ın hazırlayıp sunduğu "Saha Raporu", her hafta Pazartesi günü Kanal 68 ekranlarında spor severlerle birlikte olurken, dün akşam Aksaray'da voleybolun nabzı tutuldu.
Canlı yayında Kemal Onur Atalay'ın sorularını cevaplayan konuklar, Aksaray’da voleybolun gelişmeye müsait olduğunu ama sorunların olduğunu belirtirken, özellikle salon yapılması isteğinde bulundu.
"Hedef Doğrultusunda Yoğun Bir Şekilde Çalışıyoruz"
Aksaray 1989 Spor Baş Antrenörü Ali Kamberoğlu, "1 aylık bir dönem oldu benim için Aksaray'a geleli. Takıma ilişkin geldiğim zaman değerlendirmelerde bulunduk, eski maçları seyrettik. Tabii ki 1. Lige çıkma hedefi olduğu için takımın eksikleri vardı. Bu doğrultuda yönetim ile görüşerek eksik olan noktalara transfer yaptık. Bu transfer döneminde çok fazla oyuncu seçme şansımız yok. Bu anlamda elimizde bulunan oyunculardan var olanları alma şansımız oldu. Bize katkı sağlayacaklarını umuyoruz, hedef doğrultusunda yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Sporcular da bu doğrultuda bu konuda bizi çok fazla motive ediyorlar, yeni gelen arkadaşlarımız takıma çabuk uyum sağladı. Güzel gidiyor çalışmalarımız" dedi.
"Aksaray'da Voleybola Çok İlgi Var"
Kulüp yönetiminin geleceğe yönelik transferler yaptığını ifade eden Kamberoğlu, "Aksaray’daki taraftarlar ve iş insanları, bize destek olurlarsa çok seviniriz. Bizim grubumuz çok kolay bir gruptu ama çeyrek final, yarı final ve final çok zor geçecek. Nereden baksanız 10 takım. Ciddi yatırımlar yapmışlar lige çıkmak için. Bu anlamda hepimiz emeğimizin karşılığını alırız. Alt yapıyla ilgili özellikle kadınların, son dönemde milli takımımızın, aynı zamanda altyapıdaki yıldız ve genç takımlarımız çok başarılı bence. Türkiye'deki en başarılı branşız. Baktığımız zaman kadın voleybol bence marka oldu. Federasyonun yoğun çalışması ve kulüplerin altyapılarına önem vermesinin, ilerideki yıllarda daha çok önem kazanacağını düşünüyorum. Katılacağımız olimpiyatlar var. Özellikle olimpiyatlarda ilk üçe girip madalya getireceğimize inanıyorum. Buna istinaden Türkiye'de voleybola ilgi var. Buna ihtiyacımız vardı. Bu ilginin artacağını düşünüyorum, özellikle Aksaray'da arkadaşlarla görüşüyoruz. Voleybola çok ilgi var, salonlarda çalışmak için yer bulamıyorsak eğer salonlarda altyapılardaki çalışmalardan dolayı diye düşünüyorum. Bu gelecek açısından önemli. Doğru yolda gittiğimizi düşünüyorum, voleybolda başkanımızın da emeği çok bu anlamda" açıklamasını yaptı.
"Tamamen Play Offlara Şartlandık"
Bu sene 16-17-18 Şubat'ta çeyrek final müsabakalarının oynanacağını söyleyen Kamberoğlu, "Çok yoğun katılım olduğu için üç ilde oynanacak. Biz Eskişehir'de oynayacağız maçlarımızı. Eskişehir'deki gruplarımızdan çıkmak istiyoruz. Uzun bir süreç, yorucu bir süreç ama oyuncularımız bu sürece yönelik hazırlandı. Tamamen playofflara şartlandık. Takım olarak üstesinden geleceğimize inanıyoruz" dedi.
"Bir Voleybolcunun Maliyeti 600-700 Bin Arası Değişiyor"
Sezon başında iyi bir yapılanmaya gittiklerini, iyi oyuncular transfer ettiklerini ifade eden Kulüp Başkanı Ferit Gemici, "Ali hocamın elinden geleni yapacağına eminiz. Bu takımı 1. Lige çıkartacağız. Buradan söylüyorum, sezonda hiçbir şey yok, yatırım yapmıyorlar çünkü oyuncuların fiyatları çok yükseldi, maliyetler çok yükseldi, çoğu takım transfer yapmadı, altyapıyla oynuyor. Ama biz transfer yaparak geldik. İnşallah hedeflerimiz doğrultusunda bu takımı 1. Lige çıkaracağız hep beraber. Menajerler transferlerde ciddi maliyetler istiyor ama voleybolcunun haberi olmuyor. Oluyorsa da üçte birini duyuyor. Bu sene aşırı derece maliyetler yükseldi. Bir voleybolcunun maliyeti ortalama 600-700 bin arası değişiyor" dedi.
"Belediye Seçimden Sonra İki Salon Yaparsa İyi Olur"
Tesisleşme gibi bir durumlarının olmadığını belirten Başkan Gemici, oyuncuların evde konakladığını belirtti. 5 milyonluk bir bütçeyle bu sezonu geçirmeye çalıştıklarını söyleyen Gemici, Aksaray'da şu anda 15 maçta 15 galibiyet getiren bir takım olduklarını ifade ederek, "Federasyon hiçbir şekilde destek sağlamıyor. STK ve iş insanları, sponsor olduğunda yüzde 100 vergiden düşüyorsun mesela. 200 bin lira destek olduysa 200 bin lira vergiden düşüyor. Hiçbir şekilde külfeti yok. 1. Lige çıkarsak orta sıralarda oynayacak daha düşük bütçeli bir takım kuracağız. Büyük salonu sadece Kuzeyboru ve hentbolda kullanıyorlar ama hentbolun orada olması yanlış bir şey. Büyük salonu sadece voleybolculara vermeleri gerekiyor. Birinci lige çıktığımızda nerede oynayacağız, hangi sahayı verecekler? Burada oturup ne yapacağımızı düşünüyoruz. Bu sorunu çözmemiz gerekiyor ama çözemezsek seneye sorun olacak bizim için. Olmazsa olmaz, futbolu biz de seviyoruz ama salon yapılması gerekiyor. Belediye yapabilir imkanı var, bir an önce seçimden sonra belediye iki salon yaparsa iyi olur. Bu takım hepimizin" sözlerini kullandı.
"Aksaray'ın Salon Sıkıntısı Olduğu İçin Bizim İçin Dezavantaj"
Takım kaptanı Büşra Sarısoy ise Aksaray'a karşı bir önyargısının olmadığını, şehre gelirken bir kasaba görünümü beklediğini ifade ederek, "İlk geldiğim gün Aksaray gerçekten büyük şehirmiş dedim. İnsanları olsun, başkanımın da büyük emeği var bizi sanki senelerdir oynuyormuşuz gibi onların ailelerinden birisiymişiz gibi hissettirdiği için bizim için pozitif oldu. Kızların serzenişi, etkinlik adına çok bir şey yapamadığımız için. Bu konuda bir yakınma var, onun dışında hiçbir şekilde, 'gitmiyor yeter artık' demiyoruz. Sadece etken bu değil, bizim burada mutlu olmamız önemli, gidişatın önemi de var. O konularda sıkıntı olmadığı için ekstra bağlanıyoruz. Aksaray’ın salon sıkıntısı olduğu için bizim için dezavantaj. Bazen kendi salonumuzda bile zaman olmadığı için antrenman yapamıyoruz. Salon ve malzeme çalıştıracak hocalar da önemli. Ailenin de istemesi lazım. Hedef playoff ama bizim lig maçlarımız rahat geçtiği için biz playoff moduna daha önceden girdik. Playoftta maçlar art arda olduğu için bugün bitti, yarınki maç için hazırlanacağız moduna girdik. Takımda hala playoff görmemiş arkadaşlarımız var. Ballandıra ballandıra anlatıyorum ki o modu yaşasınlar ve istesinler diye. Playoff bizim için podyum, en büyük şovu orada yapacağız. O performansı ekstra gösterirsen senin için seneye yatırım o" değerlendirmesinde bulundu.
"Aksaray 1989 Kulübüne Destek İstiyoruz"
TSYD İl temsilcisi Harun Atalay ise yaptığı açıklamada, "İş insanlarımız, STK başkanlarımız farklı tellerden çalıyorlar. Zaman zaman onlarında çok büyük katkıları oluyor futbol takımlarına. Ama burada bir takım daha var, 'hadi burada da bir takım var playoffa gidiyoruz ve bu takım playofflardan çıkınca Aksaray'ı temsil edecek' demiyorlar. Fikstürü okurken çeşitli illerin birbirinden güçlü takımlarının isimlerini saydık. Aksaray'ın tanıtımı diyoruz, Aksaray'ın tanıtımda en büyük etkenlerinden bir tanesi bu tür spor organizasyonları. O zaman lafı güzel yapıp sadece arada maçlara gelmektense destek olunması lazım. Bu da bu şehrin takımı. Futbolu seviyoruz, ben de bir futbol aşığıyım. Ama futboldan başka branşlar da var. Aksaray'ın öz evladı kendi imkanlarıyla sadece bu sezon 5 milyonluk bir bütçeyle, ufak tefek sponsorluklarla çalışıyor. Aksaray'da böyle birkaç iş insanı olsa gençleri sokaklardan çekeceğiz, birçok alanda başarılı branşlara imza atacağız. Aksaray'da genelde 7'den 70'e spora yönlendirecek bir organizasyon var burada, biz başka şeylerle uğraşıyoruz. 1989 kulübüne destek istiyoruz. En azından playoffta deplasman masraflarını karşılasa çok mutlu oluruz. Sporun branşlarına İç Anadolu'da biraz soğuk bakıyoruz ama gençleri sokaktan uyuşturucudan uzak tutuyor" sözlerini kullandı. Haber: Kemal Onur Atalay
İlginizi Çekebilir