© Aksaray Portal 2021

Bir Kap Su, Sokak Hayvanlarına Can Suyu Oluyor

Veteriner Hekimler, sıcak havalarda sokak hayvanlarının ölüm riskiyle karşı karşıya kalabileceğini ifade ederek, vatandaşlara sokaktaki uygun yerlere bir kap su bırakma çağrısı yaptı.

Veteriner hekimler, "Onlar susadıklarını sizlere söyleyemez" dedi. Son yılların en sıcak yazını yaşadığımız sıcak yaz günlerinde susuz kalan sokak hayvanları komaya girip hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Havaların iyice ısınmasıyla birlikte vücudu daha fazla suya ihtiyaç duyan sokak hayvanları için su hayati önem taşıyor. Parklarda ve bahçelerden bina bahçeleri ve girişlerine mutlaka su bırakılması gerekiyor. 

 

Sokağa Bir Kap Su Koymak Hayvanlara Can Oluyor

Özellikle kedi, köpekler ve kuşlar, sıcaktan çok fazla etkilendiğinde ve susuz kaldığında halsiz düşüyor. Hatta kalp krizi geçirme riskiyle karşı karşıya kalıyor. Bu nedenle vatandaşlar, sokaklarda park ve uygun görülen yerlere bir kap su bırakarak hayvanların sağlığına hayati bir katkıda bulunabilir. 

 

Su Kabının Metal Olmamasına Dikkat Edilmeli

Ancak su için kullanılan kabın sıcak hava nedeniyle metal olmaması tavsiye ediliyor. Hayvanların insanlar gibi ter bezlerinin bulunmadığının altını çizen veteriner hekimler, sıcak havalarda sokak hayvanlarının aşırı su kaybettiğine dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

 

"Onlar Susadıklarını Sizlere Söyleyemez"

Veteriner hekimler, hayvanların sıcaktan ter bezlerinin olmaması nedeniyle insanlara göre daha fazla etkilendiğini, aşırı sıcaklarının kuşları öldürdüğünü belirterek, "Balkonlarınız ve bahçelerinizin giriş kapılarına su koymak, kuşların hem su ihtiyaçlarını karşılayabilmesini hem yıkanabilmesini sağlar. Yaban hayata da ayrıca özen gösterilmesi gerekmektedir. Sevimli dostlarımızı bu sıcak havalarda yalnız bırakmayalım. Onlar susadıklarını sizlere söyleyemez" ifadelerine yer verdi. Haber: Harun Atalay

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER