© Aksaray Portal 2021

Bir Acı Reçete De Çiftçiye! “Geçim Sıkıntısı Daha Da Artacak”

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, yeni vergi taslağında yeme yüzde 10, gübreye yüzde 20 KDV konulmasıyla ilgili değerlendirme yaparak, “Gıda enflasyonuna x2 olarak yansıyacak” dedi.

 Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından düzenlenen yeni vergi taslağında yeme yüzde 10, gübreye ise yüzde 20 KDV konulmasıyla ilgili Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak açıklamalarda bulundu. 

"KDV Artışı Yapılırsa Fiyatlar Artacaktır”

Hazırlanan taslakta yeme yüzde 10, gübreye ise yüzde 20 KDV konulmasının yer aldığını belirten Koçak, “Gübreye ve yeme gelecek herhangi bir vergi artışı, gıda enflasyonuna x2 olarak yansıyacak. Üreticilerin maliyetlerini düşürülmesi beklenirken artırılması manidar. Tarımın temel girdileri olan gübre ve yemde KDV artışı yapılırsa hem gıda sanayiinden çıkış fiyatları hem de marketteki fiyatlar artacaktır” dedi.

“KDV Artışı Nedeniyle Geçim Sıkıntısı Daha da Artacaktır”

Bu kararın Meclis’ten geçmesi durumunda hayvancılık cephesinde ceplerin yanmaya başlayacağını söyleyen Başkan Koçak, “Sonuç olarak özetle, tatil  sonrası meclis gündemine getirilecek bu bürokratik vergi taslağına, yaşanan ekonomik sıkıntılar dikkate alınarak, tarımın temel girdileri olan gübre ve yemde KDV artışı nedeniyle üretici ve tüketici oluşan fiyat artışlarından etkilenecek geçim sıkıntısı daha da artacaktır. Gübre kullanımı dünya ortalamasının altında olan ülkemizde kaldırılmış olan KDV uygulamasının yeni açıklanacak Vergi Paketi ile birlikte tekrar uygulamaya konulmasının düşünülmesi, tarımda çiftçilerimizin gübreye erişimine engel olacaktır. Hükümet yetkililerimiz mutlaka müdahale ederek yasal düzenlemeler meclise gelmeden tasarının geri çekilmesi zor bir sezon geçiren üreticilerimiz adına beklentimizdir" açıklamasını yaptı. Haber: Sedef Nazlı

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER