© Aksaray Portal 2021

BİK: “Kurallara Uyum Göstermeyen Kuruluşlara Ceza Verildi”

Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu’nun 2024 Yılı 19. Toplantısı’nı 17 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirdi. 

 Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu toplantısında resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemler, süreli yayınların isim değişikliği, basın çalışanlarının borç para ve süreli yayınların kredi talepleri ile diğer idari konular görüşüldü.  

Resmî ilan ve reklam yayımıyla alakalı süreli yayınlar hakkında yapılan işlemlerin görüşülmesi neticesinde; kadro bildirim zorunluluğu ihlalini müteakip haklarında alınan Genel Müdürlük kararlarının kaldırılmasını talep eden süreli yayınların itirazları gerekçelerinin haklı görülmemesi sebebiyle reddedildi.

Kurallara Uyum Göstermeyen Kuruluşlara Ceza Verildi

Bu yayınlarla birlikte itirazı bulunmayıp ihlali sabit olan toplam 30 adet süreli yayına 1 gün, yayında süreklilik ve teslim yükümlülüğünü ihlal eden ve haklarında alınan her bir Genel Müdürlük Kararı dikkate alınmak suretiyle toplam 18 süreli yayına 3 gün, sayfa düzeni ve baskı esasları şartını ihlalini müteakip haklarında alınan Genel Müdürlük  Kararlarının kaldırılmasını talep eden süreli yayınların itirazları gerekçelerinin haklı görülmemesi sebebiyle reddedilmiş olup, bu yayınlarla birlikte toplam 15 yayın için sayfa düzenini ihlal eden süreli yayına 1, baskı esaslarını ihlal eden süreli yayınlara ise 3’er gün süreyle 195 sayılı Kanun’un 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca resmî ilan ve reklam kesme müeyyidesi uygulanmasına karar verildi. Yönetim Kurulu, 64 internet haber sitesine ilişkin alınan 89 adet Genel Müdürlük Kararı ile ilgili dosyada, 195 sayılı Kanunun 49. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi uyarınca ayrıca müeyyide uygulanmaması kararlaştırıldı.   

İsim Değişiklik Talepleri Kabul Edildi

Toplantıda Erzincan’da yayımlanan 2 gazetenin isim değişikliği talepleri görüşülerek başvuruları kabul edildi. Ankara’da yayımlanan bir gazete ile yönetim yeri Ankara’da bulunan bir internet haber sitesinin kredi talepleri Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

12 Basın Mensubuna Borç Verildi

Resmî ilan yayımlama hakkını haiz süreli yayınlarda fikren veya bedenen çalışan 25 kişinin borç talepleri kabul edilerek; 25 basın mensubunun her birine 12.000 Türk lirası olmak üzere faizsiz ve 12 ay geri ödemeli toplam 300.000 Türk lirası borç para yardımı yapılmasına karar verildi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER