© Aksaray Portal 2021

BİK Analitik, Denetimden Başarıyla Geçerek Güven Tazeledi

Resmî ilan ve reklam yayımı konusunda internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerinin nesnel şekilde ölçülmesi için geliştirilen BİK Analitik, “ISAE 3000” kapsamında “Güvence Denetim Raporu” alarak, denetimlerden başarıyla geçti. 

 Basın İlan Kurumu tarafından geliştirilen BİK Analitik, internet haber sitelerinin ne kadar ziyaretçi çektiğini nesnel şekilde ölçümlüyor. Buna göre de ilgili sitelerin resmi ilan ve reklam alıp alamayacağı belirleniyor. İlk yerli ve millî ölçüm sistemi BİK Analitik, güncel olarak 420 internet haber sitesini anlık olarak takip ediyor ve kamu kaynaklarının basın sektörüne adil bir şekilde dağıtımına katkı sunuyor. 2023 yılında Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliğine, BİK Analitik’in Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen bağımsız denetim kuruluşu tarafından senede en az 1 kez olacak şekilde denetlenmesine yönelik hüküm konuldu. 

Denetimden Başarıyla Çıkıldı

Yönetmelik kapsamında BİK Analitik, denetime tabi tutuldu. BİK Analitik’in 1 Ocak 2024 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasındaki işletim etkinlikleri kontrol edildi. Güvence çalışması, Uluslararası Bağımsız Denetim ve Güvence Denetimi Standartları Kurulu (IAASB) tarafından yayımlanan ve finansal olmayan bilgilere yönelik hazırlanan Uluslararası Güvence Denetimi Standardına (ISAE 3000) uygun olarak gerçekleştirildi. Çalışmalar kapsamında BİK Analitik, denetimleri başarıyla geçerek güvenilirliğini bir kez daha teyit etmiş oldu.

"BİK Analitik Güvenilir Olduğunu Kanıtladı”

BİK Analitik’in uluslararası geçerliliği bulunan ISAE 3000 Güvence Denetimi Raporu almasını değerlendiren Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Cavit Erkılınç, bu sistemin büyük emeklerle hayata geçirildiğine dikkat çekerek, “Paydaşlarımızla birlikte Türk basınını geleceğe taşıyan adımları birer birer atıyoruz. İnternet medyasının ilan ve reklam desteğine kavuşması kadar önemli bir husus da kamu kaynağının adil ve tarafsız bir şekilde dağıtımıydı. BİK Analitik’in işini iyi yapanla yapmayanı ayırırken en büyük güvencelerimizden biri olacağını, sistemi işletirken paydaşlarımıza bir dayatmada bulunmak yerine onların güvenini kazanmayı ve rıza üretmeyi öncelediğimizi ısrarla vurguladık. Kendimize güveniyorduk ve BİK Analitik çalışmaya başlayalı üç dört ay olmamışken bağımsız bir denetim kuruluşunca denetlenme taahhüdümüzü yönetmeliğimize koyduk. Şükürler olsun gelinen noktada BİK Analitik, uluslararası standartlara göre güvenilir olduğunu kanıtladı” ifadelerini kullandı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan marka tescil belgesi alan BİK Analitik, TS ISO /IEC 25051 belgesini de alarak kalitesini daha önce tescillemeyi başarmıştı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER