© Aksaray Portal 2021

"Bedriye Medresesi Tarihteki Misyonunu Üstlenmeye Devam Edecek"

Aksaray Belediyesi, Taş Pazar'da bulunan Bedriye Medresesi'ni hizmete açtı. Belediye Başkanı Evren Dinçer, "Bedriye Medresesi tarihteki misyonunu üstlenmeye devam edecek" dedi.

 Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve gelmesinin ardından birçok projeye imza atarken, son olarak belediye bünyesinde başlatılan Bedriye Medresesi restorasyon çalışmalarının sonuna gelindi. Daha önce köprü, türbe, köşk, hamam gibi birçok tarihi eseri yeniden Aksaraylılara kazandıran Belediye Başkanı Dinçer, son olarak Taş Pazar mahallesinde bulunan Bedriye Medresesi'ni hizmete sundu. Gençlerin yeni mekanı haline gelen medrese büyük beğeni alırken, ders çalışan öğrencilerin yanı sıra medreseyi gezmeyi tercih eden ziyaretçiler de birbirinden farklı renkler ve özellikler barındıran Doğal Taş Müzesi'ni gezdi.

"Bedriye Medresesi İlim İrfan Merkezi Görevini Sürdürmeye Devam Edecek"

Medresede fiyatların da uygun olması öğrenciler için bir avantaj haline gelirken, Belediye Başkanı Evren Dinçer de projeye ilişkin açıklamalarda bulundu. Bedriye Medresesi'nin geçmiş tarihe tanıklık ettiğini ifade eden Dinçer, "Şehrimizin her noktası tarihe tanıklık etmiş ecdat yadigarı eserlerimiz mevcut. Bir Selçuklu şehri olan Aksaray’da özellikle Selçuklu döneminden kalan birçok tarihi yapı var. Bu eserleri gelecek nesillere taşımak adına yaptığımız çalışmalardan biri olan Bedriye Medresesi tarihteki misyonunu taşıyarak yine ilim irfan merkezi görevini sürdürmeye devam edecek. Aksaray’ımıza hayırlı olsun" dedi. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER