© Aksaray Portal 2021

"Başkanlarla Sürekli Görüşüyoruz Ne Desek İkna Edemiyoruz"

Saha Raporu’nun konukları bu hafta Aksaray Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Cavit Kılıç ve Ekecik Spor Kulübü Başkanı İbrahim Çekiç oldu.

Başkan Kılıç, Aksaray’a kazandırılan ve kazandırılacak projeleri değerlendirirken, Başkan Çekiç kulüpler arasındaki uyum ve talepleri değerlendirdi.

Spor Yazarı Yavuzhan Akkan’ın moderatörlüğünde, Gazeteci Kemal Onur Atalay’ın Saha Raporu’ndaki konukları bu hafta ASKF Başkanı Cavit Kılıç ve Ekecik Spor Kulübü Başkanı İbrahim Çekiç oldu. Her Pazartesi Kanal 68 Televizyonu’nda canlı yayınlanan programın bu haftaki konukları Aksaray Amatör Küme’nin yaşadığı sorun ve taleplerini konuştu.

Kamuoyunda gündem oluşturan başlıklara dair yöneltilen soruları cevaplayan Başkan Kılıç, yapılan ve yapılacak olan projeleri paylaşırken, Aksaray amatöründeki takımların uyum ve taleplerini de Başkan Çekiç dile getirdi.  

 

"Verilen Söz Yerine Gelirse Kefil Olurum"

Dağılgan Spor Kompleksi ve İlçe Sahalarının aydınlatılması talebini cevaplandıran konuklar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün ihaleye gitmediğini belirterek ihale yapmasını ve söz verilen aydınlatmaların sahalara yapılmasını talep etti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Kılıç, "1 numaralı sahanın geçen sezondaki aydınlatma lambalarını değiştirttik ama bir hata yaptılar. Hata sezon boyunca devam etti. Biz yüksek voltajlı lamba istemiştik. 250’lik en azından işimizi görür dedik. İhaleye çıkılmadan 150’lik aydınlatma lambası takıldı. Neden böyle olduğunu soruşturduk. İhale yapılmadığını Elazığ DMO’dan ışıklandırma geldiğini belirttiler. Şu an ödeneği kesin istendi. En kısa zamanda yapılacak deniliyor. Tabii yapılmadan o ışık yanmadan ben hiçbir yere kefil olmam. Verilen söz yerine gelirse kefil olurum. Çünkü sözde en kısa zamanda yakacağız. Kamuoyu huzurunda il müdürlüğüne sesleniyoruz; Yanacaksa yanacak denilsin, yanmayacaksa yanmayacak. Bende kulüplere aynı şekilde cevap vereyim" ifadelerini kullandı. 

 

"Tesislerimiz Çok Yetersiz"

Konuyla ilgili talepte bulunan Ekecik Spor Kulübü Yöneticisi İbrahim Çekiç, "Birkaç toplantıya bizler de gittik, özverili bir şekilde bizde istiyoruz. Bizler de sürekli talep ettik. Tesislerimiz çok yetersiz. Konular sorunlar çözülmeyince antrenmanlarımız, maçlarımız çakışıyor. En çok katılımı ve en çok futbola ilgisi olan şehir biziz yetkililerden bu tür konuların hızlı bir şekilde çözüme kavuşmasını talep ediyoruz" açıklamasında bulundu.  

 

"Yeni Sentetik Sahaya Bütçe Yetersiz Kaldı"

Amatör müsabakaların oynatılması ve tesis eksikliğinin giderilmesi için üretilen çözümün pandemiden sonra bütçe yetersizliğine takıldığını belirten Başkan Kılıç, “Tesis düşüncesi şu şekildeydi; bu pandemi döneminde bize bir sentetik sahanın projesi sunuldu. Çizimi, görüşmesi ve bütçesi her şeyi tamamdı. Şu an Dağılgan Stadyumu’nun otoparkı olarak kullanılan alan içindi, ama araya lig arası tatiller üst üste gelince proje kaldı. Tam her şey bitti ama ne yazık ki bundan sonra da gelen bütçe yetişmedi. Geçen sene 2-3 defa ihaleye çıkıldı, gelen olmadı. Çünkü bütçe zayıf oldu. Bu sene o çim sahayı geçen sene kullanmayıp bakıma aldırdık bu sezon yine orada devam edeceğiz" dedi.

 

"Başkanlarla Sürekli Görüşüyorum Ne Desek İkna Edemiyoruz"

Aksaray’ın ilçe takımlarının maliyetler nedeniyle lige katılmadıklarını belirten ASKF Başkanı Cavit Kılıç, belediye başkanlarına çağrıda bulundu. Başkan Kılıç, “Başkanlarla sürekli görüşüyorum. Ne desek ikna edemiyoruz. Katılamıyoruz çok para gidiyor diyorlar. Özellikle Güzelyurt ilçesi ile bugün görüştüm. Güzelyurt’ta futbolcu yok değil, üniversitesi olan ilçede futbolcu yok demek doğru değildir. Şimdi zorlayamıyorsun. Maliyetlerden dolayı zorlamak olmuyor. Belediye Başkanlarına buradan sesleniyorum. Bana kızan kızsın. Bir sanatçı getiriyorlar bir gecede 200, 300. 500 bin veriyorlar. Ama 8 aylık lige 50 bin vermiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

"Birbirimize Saygımız Yok"

Tüm takımların maliyetlerde birbirilerini zorladığını ve saygı duymadığını dile getiren Ekecik Spor Yöneticisi İbrahim Çekiç, "A veya B kulübü fark etmiyor. Hepimizin ASKF başkanına saygısı sonsuz ama bu işin en çok stresini, sıkıntısı çeken bizlerin birbirine saygısı yok. Cebimizden para harcıyoruz ama hiçbir karşılığın olmadığı bir ligde oynuyoruz. Şimdi burada bazı kulüpler çıtayı yükselttiği zaman bu kez afaki bir rakam çıkmaya başlıyor. Deplasmana bir otobüs götürmek bile güçken transferlere fazlaca para harcıyorsun. Bu sezon varsan diğer sezon yok oluyorsun. Benim seni ötekileştirip direk futbolcu ile iletişime geçmem etik değil” dedi. 

 

"Kamuoyunun Gündemindeydi 6 Kulüp İdarecisi Mahkemelik Oldu" 

Spor kamuoyunun gündeminden düşmeyen alt kategori maçların neden oynatılmadığına açıklık getiren Başkan Kılıç, "Biz tüm ligleri oynatma kararı aldık. U11’den tut, Amatör Kümeye kadar hepsini oynatma kararı aldık. U13’te oynayan 8 takım vardı 6 tanesinin idarecisi mahkemelik oldu. Kavga ettiler, sahadaki çocuk kavga etmiyor onları oraya getiren oynatan hocası idarecisi kavga ediyor. Şimdi buna rağmen U11 ve U12’yi oynatırsak birbirilerini yiyecekler. Onun için ara verdik kaldığımız yerden sorunları çözüp başlayacağız" diye konuştu. Haber : Sedef Nazlı 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER