© Aksaray Portal 2021

Başkan Koçak: Tarım Krediler TMO'nun Yükünü Almalı

Aksaray Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koçak, hasadın yoğun şekilde devam ettiğini ifade ederek, "Tarım Kredi Kooperatiflerinin arpa buğday alımı yapması özellikle söylüyorum 'TMO'nun açıkladığı fiyatlar ile alım yapması' gerekmektedir" dedi.

Ziraat Odası Başkan Koçak, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, TMO'nun yükünü alması gerektiğini ifade ederek, üreticilerin mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

"TMO'nun Açıkladığı Fiyatlar İle Alım Yapması Gerekmektedir" 

Koçak, "Bilindiği üzere ilimizde hasatlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Devletimiz sağ olsun piyasa fiyatlarının üstünde bir fiyat açıklayarak üreticilerimizi fiyat yönünden mağdur etmedi. Ancak bu durum TMO randevu sisteminde inanılmaz bir yoğunluğa sebep oldu. 

TMO'nun randevu sistemini rahatlatmak adına şu an acilen tarım sektörünün en büyüğü konumunda olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin arpa buğday alımı yapması özellikle söylüyorum 'TMO'nun açıkladığı fiyatlar ile alım yapması' gerekmektedir" dedi. Başkan Koçak, ödemesi gelen üreticilerin vadelerinin faizsiz olarak uzatılması ve sicilde herhangi bir olumsuz işlem yapılmamasını da talep etti. Haber: Dilek Eyüboğlu

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER