© Aksaray Portal 2021

Başkan Karataş: “Öğretmenlerimiz Kutsal Bir Görevi İcra Ediyorlar”

MHP Aksaray İl Başkanı Burhanettin Karataş, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün önemine değinerek, "Memleket sevdasını çocuklarımıza anlatan, milli birlik ve millet olma bilincinin oluşmasında önemli katkılar sunan yine eli öpülesi öğretmenlerimizdir" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün başöğretmenlik unvanı aldığı 24 Kasım tarihi, 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya devam ediyor. Günün anlam ve önemine vurgu yapan Başkan Karataş, açıklamalarda bulundu.

 

"Öğretmenlerimizin Ne Kadar Kutsal Bir Görev İcra Ettiklerini Bir Kez Daha Anlıyoruz"

Öğretmenlerin vatanın her bir karış toprağında kutsal görev üstlendiğini ve çok kıymetli olduklarını belirten Karataş, "Bir ülkenin kalkınmasında, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, bireylerin sosyalleşerek toplumsal hayata hazırlanmasında ve ülkenin kültürel mirasının genç kuşaklara aktarılmasında öğretmenlerimizin sorumluluğu büyüktür. Bu anlamlı günde, yaşadığımız bu zorlu süreç içinde milletimizin geleceği olan nesillerimizi eğiten, yetiştiren değerli öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görev icra ettiklerini bir kez daha anlıyoruz" dedi.

 

"Milli Birlik ve Millet Olma Bilincinin Oluşmasında Önemli Katkılar Sunan Eli Öpülesi Öğretmenlerimizdir"

"Öğretmenlik, çocuklarımıza eğitim veren bir meslek olduğu gibi dokunmayı, hissetmeyi, sevmeyi ve hoşgörüyü de öğreten çok önemli bir meslektir. Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir" diyen Karataş, "Her türlü zorluğa rağmen memleket sevdasını çocuklarımıza anlatan, milli birlik ve millet olma bilincinin oluşmasında önemli katkılar sunan yine eli öpülesi öğretmenlerimizdir" ifadelerini kullandı. 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutlayan Karataş, "Bu duygu ve düşüncelerle; kutsal görevlerinin bilinciyle, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada aynı şevk ve heyecanla vazifelerini yerine getireceklerine inandığımız tüm öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü"nü kutlar, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, şehit olan ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anarken, tüm öğretmenlerimize mutlu, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER