© Aksaray Portal 2021

Başkan Fidan: “Atatürk'ün Göstermiş Olduğu Toplumsal Hedefe Ulaşmış Olmanın Haklı Gururunu Yaşıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Kadın Aile Çocuk ve Engelli Politikalarından (KAÇEP) Sorumlu Başkanı Nermin Fidan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Her sene Kadın Hakları Günü kutlaması yapıldığını ve kutlamanın 89. yıldönümünün gerçekleştirildiğini ifade eden MHP KAÇEP Başkanı Nermin Fidan, bu sürecin kadın haklarının korunması ve kadınların sorunlarının çözümlenmesi açısından bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

 

"Kadınlarımıza Verilen Bu Haklar ile Ülkemiz Önemli Bir Yol Kat Etmiştir"

Başkan Fidan, "Öncelikle 1926 yılında Türk Medeni Kanunu ile aile yapısında ve sosyal çevrede birey olarak yerini alan Türk kadını, 05 Aralık 1934 tarihinde birçok batılı ülkeden önce milletvekili seçme ve seçilme hakkına sahip olmuştur. Kadınlarımıza verilen bu haklar ile Ülkemiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üzerine ulaşma adına önemli bir yol kat etmiştir" ifadelerini kullandı.

 

"Atatürk'ün Göstermiş Olduğu Toplumsal Hedefe Ulaşmış Olmanın Haklı Gururunu Yaşıyoruz"

Kadınların birçok alanda başarılara imza attığını ifade eden Fidan, "Bu elde ettikleri başarılarla ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaları ülkemizdeki

değişimin ve dönüşümün en somut örneğidir. Tarihimizin her döneminde olduğu gibi Millî Kurtuluş Mücadelemizde dünyada eşine az rastlanır bir kahramanlık ve başarı örneği göstererek; tüm insanlığa, kahramanlık, özgüven, özveri, şefkat, birliktelik, ana, ata, sevgi,  fedakârlık, başarı ve tevazu kavramlarının gerçek manasını öğreten rahmet ve minnetle andığımız Şerife Bacıların, Halime Çavuşların, Nene Hatunların torunları olarak günümüz Türkiye'sinde gelinen noktada kadınıyla, erkeğiyle eğitimden sağlığa, istihdamdan siyasal hayata katılıma kadar her alanda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaktır' veciz sözleri ile göstermiş olduğu toplumsal hedefe ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşıyoruz" dedi.

 

"Kadınlarımızı, Hayatın Her Alanında Görmek Bizleri Sevindirmektedir"

Kadınların ailenin en temel unsuru olduğunu söyleyen Fidan, "Kadınlarımızın eğitimli, bilgili

ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. Zira kadınlar, özelde ailenin, genelde ise toplumun temelini oluşturmaktadırlar. Fedakârlığı, sevecenliği, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle her zaman ailesine ve topluma önemli katkılar sunan kadınlarımızı, hayatın her alanında etkin bir şekilde görmek, bizleri sevindirmektedir" ifadelerini kullandı.

 

"Her Türlü Şiddetin, Ayrımcılığın Karşısında Olmaya Devam Edeceğiz"

Ayrımcılık ve istismarın tam karşısında olduklarına dikkat çeken Fidan, "Peygamber efendimizin 'Cennet annelerin ayakları altındadır.' buyruğuna bizleri muhatap kılan bir anlayışın mensupları olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Kadınlarımızın seçme ve seçilme haklarını kazanmalarını ve 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü en içten dileklerimle tebrik ediyor,  tüm kadınlarımıza başarı, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyor, saygılar sunuyorum" değerlendirmesinde bulundu. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER