© Aksaray Portal 2021

Başkan Dinçer: “Türk Milleti Cumhuriyete Ve Bağımsızlığına Sahip Çıkmaktan Asla Vazgeçmeyecektir”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatı dolasıyla tüm ülke genelinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü yapılıyor. Başkan Dinçer de bir mesaj yayımlayarak, Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında andı.

 

"Atatürk; Kahraman Bir Asker, Saygın Bir Lider Olarak Adını Tarihe Yazdırmıştır"

Mustafa Kemal Atatürk'ün ömrünü vatana adamış iyi bir devlet adamı olduğunu söyleyen Başkan Dinçer, "1919'da Samsun'a çıkarak başlattığı İstiklal Harbimizi, 1923'te Türkiye Cumhuriyeti’ni kurarak zafere ulaştıran Atatürk; kahraman bir asker, saygın bir lider olarak adını tarihe yazdırmıştır. Gazi Mustafa Kemal’in aziz hatırasına sahip çıkmak; ‘en büyük eserim’ dediği cumhuriyetimizi kendi deyimiyle ‘muasır medeniyet seviyesinin üzerine’ çıkarmakla mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

"Türk Milleti Cumhuriyete, Bağımsızlığa ve Demokrasiye Sahip Çıkmaktan Asla Vazgeçmeyecektir"

"Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada, Türkiye'nin istikrar ve güven içerisinde büyümesi için yılmadan, yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz" diyen Dinçer, "Türk milleti cumhuriyete, bağımsızlığa ve demokrasiye sahip çıkmaktan asla vazgeçmeyecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, vefatının 85. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına Allah'tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" açıklamasını yaptı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER