Başkan Dinçer: “Daha Temiz Bir Aksaray İçin Çalışıyoruz”
AKSARAYAksaray Belediyesi, çevre kirliliğine neden olan düzensiz hafriyat dökümünün önüne geçmek için başlattığı çalışmalarla çevreci çalışmalarına devam ediyor.
Aksaray’da hafriyat ve inşaat moloz atıkları daha önce Hacılar Harmanı Mahallesinde belirlenen bir alana dökülüyordu. Ancak mevcut alanın dolmasının ardından, atıklar da görüntü kirliliği yaratmaya başladı. Kötü görüntünün ortadan kaldırılması için Aksaray Belediyesi ekipleri, Gençosman (Dorukini) Mahallesine yeni bir moloz döküm alanı oluşturdu. Moloz döküm alanının dışındaki yerlere moloz ve inşaat atıkları bırakanlara karşı denetim gerçekleştirildi.
"Döküm Sahasında Toplanan Hafriyatları Depolanmak ve Bertaraf Etmek İçin İşleme Alıyoruz"
Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de çevre kirliliğinin önüne geçme amacıyla yapılan çalışmaları değerlendirerek, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği doğrultusunda Belediyemiz tarafından hafriyatların depolanması ve bertaraf edilmesi konusunda çok önemli bir uygulama başlatılarak Hafriyat Yönetim Sistemi oluşturduk. Bu kapsamda ekiplerimiz tarafından teknolojinin imkânları kullanılarak geliştirilen ve uygulamaya konulan Hafriyat Yönetim Sistemi ile etkin bir hafriyat idaresi gerçekleştirilmeye başlandı. Belediyemiz bünyesinde Gençosman (Dorikini) mevkiinde açılan döküm sahasında toplanan hafriyatları depolanmak ve bertaraf etmek için işleme alıyoruz" dedi.
"Araçlara GPS ve Damper Sensörü Taktırma Zorunluluğu Getirdik"
Aksaray Üniversitesi Kampüsü B Kapısı karşısında Hacılar Harmanı mevkiinde eski döküm sahası olarak kullanılan alanı döküme kapattıklarını ifade eden Başkan Dinçer, "Burada zabıta noktası oluşturularak sahayı kontrol altına aldık. Eski hafriyat döküm alanının temizlenmesi için çalışmalara başladık. Ayrıca kaçak döküm yapılan alanlar tespit edilerek uyarı levhalarımızı astık. İzinsiz hafriyat dökümü ile yaşanan hak ihlali ve çevre kirliliği konusunda alınan önlemler kapsamında Belediyemiz tarafından hafriyat toprağı ve inşaat-yıkıntı atıkları taşıyan araçların takibinin yapılması amacıyla araçlara GPS (Uydu Takip Cihazı) ve damper sensörü taktırma zorunluluğu getirdik. Gerekli şartları sağlayan firmalara Hafriyat Toprağı, İnşaat-Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi verilerek, 7/24 prensibine uygun şekilde denetimler gerçekleştiriliyor. İl genelindeki birçok araca GPS (Uydu Takip Cihazı) montajı yapıldı. Bu araçlara taşıma izin belgesi verildi. Gelecek nesillerimize temiz bir şehir bırakmak ve şehrimize yakışmayan görüntülere mahal vermemek adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu. Haber Bülteni
İlginizi Çekebilir