© Aksaray Portal 2021

Başkan Dinçer: “Aksaray İçin Daha Yapacak Çok İşimiz Var”

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, göreve geldiği 2019 yılından bu yana geçen zamanda birçok projeye imza atarak, 55 ayda Aksaray'ın geleceği için büyük hamleler yaptı. Başkan Dinçer, "Daha yapacak çok işimiz var" dedi.

Yerel seçimlerde göreve gelmesinin ardından Aksaray için alt yapıdan üst yapıya kadar birçok alanda dönüşüm hareketi başlatan Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin geleceği için uzun yıllar konuşulacak olan projeleri tamamladı.

 

Yeni Belediye Binasına İmza Attı

Aksaray'da sanayinin yeni yerine taşınmasına destek veren Dinçer, öte yandan şehir tarihindeki ilk kentsel dönüşüm projesine de öncülük etti. Bunların yanı sıra yeni belediye binası projesini başlatan Dinçer, şehrin merkezinde ömrünü tamamlanmış ve trafiği kilitleyen binayı yeni yerine taşıyarak daha geniş ve daha etkin bir kullanıma sahip olan belediye binasını yakında açacak.

Başkan Dinçer bu konuda, "Uzun yıllar kullanılabilir ve ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte olan şehrimizin Yeni Belediye Hizmet Binamızda çalışmalar planlandığı şekilde devam ediyor” şeklinde konuştu. Öte yandan şehirde Selçuklu Külliyesi ve Cami projesi yapılırken, projenin çalışmaları yüzde 85 seviyesine ulaştı.

 

"Üretilen Elektriğin Getirisi, Belediyemiz Kasasına Ek Gelir Sağlayacak"

Bir yanda Aksaray'ın imkanlarını geliştirmeyi hedefleyen Dinçer, Salı Pazarı çatısına Güneş Enerji Santrali (GES) kurdurarak enerjiyi elektriğe dönüştürmeye alan açtı ve belediyeye ek gelir sağlanmış oldu. GES konusunda açıklama yapan Dinçer, "2020 yılında 3,5 milyon liraya mâl olan Güneş Enerji Santrali’nden 2 yılda toplamda 3,5 milyon gelir elde ederek santralimiz kendi maliyetini karşılamış oldu. Bundan sonra santralden üretilen elektriğin getirisi belediyemiz kasasına ek gelir sağlayacak. Kaynaklarımızı en verimli şekilde kullanmaya, üretmeye ve şehrimize değer katan projeler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Enerjide verimliliği artırma hedefinde Dinçer, Armutlu Köyü yakınlarında hayata geçen Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisini de hayata geçirdi. Çöp atıkları 80 milyon yatırımla en az 10 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacak değerde enerji üretecek.

 

Atıl Durumdaki Araziler Değerlendirildi

Dinçer döneminde, atıl durumdaki 500 dönüm araziye arpa ekimi yapılırken, bu arpa buğday ve una dönüşerek ihtiyaç sahiplerinin yararına kullanıldı. Aynı araziye bu yıl da nohut ekimi yapılırken 12 bin ailenin nohut ihtiyacı karşılandı. Aksaray'ın bilim ve kültür konusunda önemli adımlar atmasına fırsat tanıyan projelerden biri olan Bilim Festivali'ne de öncülük eden Dinçer, bu yıl ikincisi düzenlenen festivalle ülke genelinde büyük ses getirmeyi başardı.

 

Vatandaşın Beklentisine Göre Birçok Proje Yapıldı

Kadın Aktive Merkezleri, öğrenciler için Kitap Konakları, Aksaraylı kitapseverler için Kitap Günleri, şehrin üzümünü tanıtmak için Üzüm Pekmez Festivalini de hayata geçiren Dinçer, vatandaşın beklentisine göre birçok projeye imza attı. Başkan Dinçer, 4,5 senede birçok kalıcı esere imza atarken, TOKİ Kapalı Semt Pazarı, Çok Amaçlı Sosyal Tesis, Kurtuluş, Cuma Pazarı ve Perşembe Pazarı ile vatandaşlara büyük kolaylık sağladı. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER