© Aksaray Portal 2021

Başkan Dinçer, 7 Ülkeden 41 Katılımcıya Belediyenin Çevreci Projelerini Anlattı

Aksaray Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğünün ‘Karbon Ayak İzi’ projesi için 7 farklı ülkeden gelen 41 katılımcı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’den iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilincine yönelik yapılan çalışmaları dinledi.

 Aksaray Belediyesi meclis salonunda yurtdışından gelen misafirlerini ağırlayan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, katılımcılara Aksaray Belediyesi’nin iklim değişikliği ile mücadele ve çevre bilincine yönelik hayata geçirdiği projeler hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, karbon salınımını azaltmak için gerçekleştirilen projelere değinildi. 

Çevreci Projeler Tek Tek Anlatıldı

İklim değişikliği ile mücadelenin tüm dünyanın ortak kaygısı olması gerektiğini belirten Belediye Başkan Dinçer, akıllı bisiklet yolları ve istasyonları projesi, yaya yolları, Katı Atık Tesisi ve atık ayrıştırma ve toplama tesisleri gibi projelerle karbon salınımını ciddi oranda azalttıklarını ifade etti ve ardından katılımcıların sorularını yanıtladı. Aksaray Belediyesi tarafından uygulanan projeleri başarılı bulduklarını ifade eden katılımcılar, yaptıkları çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’e teşekkür etti. Haber Bülteni

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER